NIEUWS

Samsung met alleseters


Redactie HiFi.nl | 17 juli 2002

Samsung introduceert twee nieuwe VHS/DVD-spelers SV-DVD3E en SV-DVD6E. Beide modellen spelen VHS-tapes en disks af, variërend van DVD’s, DVD-R’s, CD’s, CD-R’s en CD-RW’s tot MP3-bestanden. (helaas geen SACD) De apparaten volgen de SV-DVD1E op, die vorig jaar de prestigieuze EISA Award won. EISA riep de eerste DVD/VHS-speler van Samsung uit tot ‘VCR of the year’.

De SV-DVD3E en SV-DVD6E, die qua uiterlijk en bedieningsgemak licht verschillen, beschikken over een digitale audio-uitgang voor het Digital Theatre System en het Dolby Digital System. Dankzij de 24-bit audio Digital to Analog Converter worden digitale data omgezet naar analoge signalen die de televisie kan verwerken, terwijl de optical en coaxiale uitgangen ervoor zorgen dat er geen dataverlies plaatsvindt bij aansluiting op een versterker.

Met de Jog Shuttle-functie op de afstandbediening van de SV-DVD6E, is deze DVD/VHS-speler gemakkelijk te bedienen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld op beelden inzoomen, scènes versneld of vertraagd bekijken of met Super Scan Play 128 maal zo snel door een film heenlopen. Met de functie Screen Fit kiest de speler automatisch voor die afmeting van het beeld, waarmee de maximale oppervlakte van het televisiescherm wordt benut. De videorecorder van de SV-DVD3E en SV-DVD6E bevatten vier videokoppen en de functies High Speed Rewind, Show View en Program Delivery Control. Dit laatste zorgt ervoor dat de videorecorder op het juiste moment begint en eindigt met opnemen, ongeacht of de uitzending op tijd start.

Meer weten

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »