NIEUWS

Legaal downloaden muziek aantrekkelijker


Redactie HiFi.nl | 14 juni 2002 |

Het legaal downloaden van muziek wordt iets aantrekkelijker gemaakt door de platenmaatschappijen. Er mag worden gebrand en de nummers zijn goedkoper.

Zowel Universal Music Group als Sony komen binnenkort met nieuwe voorwaarden en verlaagde prijzen, zo schrijft CNet. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de consument eindelijk eens overgaat tot een legale, betaalde dienst. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd: de internettende muziekliefhebber laat de diverse betaalde initiatieven links liggen.

Bij de lancering van diensten als MusicNet en Pressplay was de grootste klacht - behalve de hoge prijzen - dat de consument geen controle over de muziek krijgt. Zo zijn nummers beperkt houdbaar en kunnen alleen op de pc worden beluisterd.

Aan deze bezwaren zijn Universal en Sony nu tegemoet gekomen. Binnenkort zal Universal de prijs per download verlagen tot 1 dollar per nummer en 10 dollar per album. Bovendien zal het worden toegestaan de - met Liquid Audio beveiligde - nummers te kopiƫren naar een draagbare mp3-speler.

Meer informatie op Planet Internet, Emerce en op Webwereld.

EDITORS' CHOICE