NIEUWS

Digitale hifi-recorders op Cebit

Redactie HiFi.nl | 21 maart 2002

Zowel Sony als Terratec introduceren op de Cebit in Hannover harddisk-recording systemen voor in de huiskamer. De strak vormgegeven apparaten zijn niet gericht op audio-enthousiastelingen, maar moeten iedereen toegang geven tot digitale muziekopname.

De Sony HAR-D1000 steekt in een platte zilvergrijze behuizing en kan zowel op zichzelf als in combinatie met andere huiskamer-audioapparatuur worden gebruikt. Het apparaat biedt de mogelijkheid om CD's op tweevoudige snelheid te kopiëren naar de harde schijf in Sony's eigen ATRAC3-bestandsformaat - bekend van Minidisc. Naast de muziek kan het apparaat ook CD-TEXT meekopiëren. Sony claimt dat hiermee zo'n vijfhonderd cd's op de 40 Gigabyte harde schijf passen.

Ook Terratec verbreedt zijn horizon richting huiskamer en introduceert op de Cebit de CAR 4000, een zwart hifi-apparaat dat zijn muziek in diverse mp3-bitrates of ongecomprimeerd wave-formaat registreert. Het apparaat heeft een ingebouwde cd-speler, een harde schijf die 540 uur MP3-128kbits muziek herbergt, een optische uitgang en analoge in- en uitgangen.

Bron: ZDNet.


EDITORS' CHOICE