NIEUWS

Marantz en Denon samen (update 1)

Redactie HiFi.nl | 07 maart 2002

Marantz en Denon gaan de krachten bundelen om zo wereldwijd leider te worden in de audio en video consumenten electronica industrie. De belangrijkste modellen van beide bedrijven blijven bestaan onder de nieuwe joint holding. Philips en de Ripplewood Holding, de grootste aandeelhouder van respectievelijk Marantz en Denon, verwachten in mei 2002 de transactie rond te maken.

Zowel Denon als Marantz zijn één van de marktleiders op het gebied van home theater en AV producten. Deze markt is de laatste jaren snel gegroeid door met name de digitale revolutie. D&M, het nieuwe bedrijf, wil inspringen op deze groei door hoogwaardige digitale producten te ontwikkelen. Het hoofdkantoor zal gevestigd worden in Japan.

Bron: Philips.com.

Noot van de redactie: ondertussen (7 maart 10:30) is een reactie gevraagd aan de importeurs van Marantz en Denon (Look en Listen) in Nederland. Beide reacties zullen in de loop van de dag hier op HiFi.nl gepubliceerd worden.

Update (7 maart 2002 21:25) Zowel van de kant van Marantz als Denon zijn de toezeggingen gedaan dat officiele reacties zo snel mogelijk zullen volgen.
We houden u op de hoogte.

- Redactie


EDITORS' CHOICE