NIEUWS

DVD-spelers van Denon

Redactie HiFi.nl | 05 maart 2002

Denon heeft een nieuwe serie DVD spelers geïntroduceerd die in maart uit moet komen. Met name het Model 9000 zou wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. De 9000 is THX Ultra gecertificeerd voor een goede video weergave.

Binnen in de 9000 zit de nieuwste Silicon Image/DVDO Pure Progressive decoding engine die op hoge snelheid digitale signalen verwerkt (6 GOPS). De motion artifacts worden gereduceerd tot een minimum door het gebruik van vier velden met digitale video processing. Volgens Denon levert de speler accurate 2:3 pulldown detectie en reconstructie zelfs met onnauwkeurige content en optimale processing van content ongeacht het origineel. Het D/A conversie systeem van Analog met 108 MHz, 4:4:4 en 14-bit video, zorgt voor noise shaped video processing voor progressieve en interlace inputs.

De 9000 bevat twee composiet en twee S-Video outputs. Nieuwe features zijn de 4:3 shrink/zoom controls, JPEG photo file viewer en Kodak PhotoCD compatibiliteit. Daarnaast zijn er nog optical en coax digitale inputs om de speler te gebruiken als een D/A converter. De 9000 decodeert HDCD opnames en speelt ook MP3’s terug net als de standaard audio CD’s, CD-R’s en RW’s.

Zie ook: www.denon.com of de website van de importeur.


EDITORS' CHOICE