NIEUWS

Roksan verbetert haar Caspian serie


Redactie HiFi.nl | 05 december 2001

(Ingezonden mededeling door Monitor Audio Nederland)

Roksan heeft haar Caspian Serie verbeterd en uitgebreid met een A/V Surround Sound Processor, 5-Channel A/V Amplifier en de Dual Laser DVD Player.

Roksan heeft het ‘meegroeiprincipe’ als belangrijke prioriteit. Een gebruiker die een stap verder of groter wil, kan de al in gebruik zijnde component gebruiken als basisblok voor de uitbreiding. Een mooi voorbeeld hiervan is de 5-Channel A/V Amplifier: een eindversterker met 5 kanalen van Roksan audiokwaliteit (bijvoorbeeld voor bi- of tri-amping), die ‘ook’ geschikt is voor een compleet 5.1 Surround Systeem. Hij is bovendien leverbaar met 3 of 4 kanalen: als aanvulling voor een - al aanwezige - Roksan Power of Integrated Amplifier. Met de garantie dat het geluid uit alle kanalen van gelijk hoge kwaliteit is.

De A/V Surround Sound Processor is een complete digitale voorversterker/surround processor en biedt oa een 24-bit 96 kHz D/A-omzetter, een digitale Dolby ProLogic, DTS en 5.1 Surround decoder, topkwaliteit A/D-omzetter, DTS, AC-3 en RF4 ingangen.

De Dual Laser DVD Player is uniek omdat hij naar dezelfde hoge audiokwaliteitseisen is ontwikkeld als een ‘gewone’ CD-speler. Volgens Roksan is namelijk bij meerkanaalsweergave het bewaren van de audiosignaalintegriteit nog belangrijker dan bij stereoweergave.

De Caspian Serie wordt qua uiterlijk gekenmerkt door de klassieke, tijdloze, vormgeving en de bijzonder degelijke bouw (1,6 mm dikke stalen behuizingen en 5 mm aluminium fronten). Roksam roemt zelf de compromisloze kwaliteit in combinatie met de prijs.
De Caspian Serie is leverbaar in zilver en matzwart.

Interessant om te vermelden is dat zeer binnenkort de Caspian Reference Phono Amplifier leverbaar is. Deze Phono Amplifier heeft onder andere ingangen voor MM- en MC-elementen, de Artaxerxes X-versterkermodule, een volledig beveiligde DC-voeding en een zeer zwaar uitgevoerde behuizing van 12 kg.

Lees meer op: www.monitoraudio.nl of bel met Monitor Audio Nederland, tel. +31 (0)35 6295491

EDITORS' CHOICE