MERK
Over Servolabs

Het is 1975 als ik als de 11-jarige Chris op de afdeling beeld en geluid van Valkenberg in Amsterdam binnenloopt en zijn aandacht wordt getrokken door een extreem strak klinkende bas die uit een paar speakers op de bovenste plank lijkt te komen. Ze zijn uitgerust met een vierkant rood verlicht signaallicht en klinken veel groter dan je van zulke kleine behuizingen zou verwachten. Tien jaar later kan Chris tijdens zijn stage bij het Philips Technisch Servicecentrum hun technologie nader verkennen.

Begin jaren negentig kwam Chris bij Microsoft terecht, waar de audiogenen sluimerend bleven terwijl hij een carrière in de IT nastreefde, totdat hij er rond 2003 genoeg van had en er werd begonnen met het werken aan een mediadistributie- en spelersplatform onder de paraplu van Piratelogic. Als gevolg van de komst van iTunes en iets dat carpaal tunnel syndroom wordt genoemd, ergens rond 2007, werd een strategische beslissing genomen om over te stappen van software naar de ontwikkeling van mediahardware-oplossingen, met behulp van de originele Philips motional feedback-ontwerpen als een jumpstart. Ergens rond oktober 2013 is de Piratelogic Facebookpagina aangemaakt.

Motion feedback wint aan populariteit onder muziekliefhebbers en professionals, resulterend in allerlei funky initiatieven. Het is de wens van Chris dat de muziek die er doorheen gaat op de een of andere manier kan helpen om net wat meer vrede in deze onrustige wereld te brengen.

  • de Little/One, met 17x17x24 cm swerelds kleinste motional feedback luidspreker. Klein genoeg om echt overal een plekje te vinden en groot genoeg om menig vloerstaander weg te spelen. Fundamenteel laag gecombineerd met een plezierige transparante klank.
  • de Grown/Up, met 24x24x35 cm het volwassen broertje van de Little/One maar nog steeds klein genoeg om geen sta in de weg te vormen. Met dezelfde beroemde motional feedback laagweergave alleen met nog meer fundament, reserve en detaillering.
Maak een vrijblijvende luisterafspraak kom luisteren en oordeel zelf.

FOTO'S