Artikelen van Sinan KökbugurNode Hylixa tentoongesteld in Design Museum in Londen

Gepubliceerd op 27 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-27 NodeHylixa DesignMuseumLondonHet London Design Museum organiseert momenteel een spannende nieuwe tentoonstelling: Electronic: From Kraftwerk to The Chemical Brothers. De expositie, oorspronkelijk uitgesteld vanwege de coronapandemie, brengt de uitgebreide collectie van de 50-jarige geschiedenis van elektronische muziek in kaart, van experimentele studioproductie en de underground raves tot de baanbrekende clubscene in Chicago en Manchester. De samensteller van de tentoonstelling is Jean-Yves Leloup. Node Audio’s Hylixa, een luidspreker met een ongewone vorm en ongewone techniek, heet de bezoekers welkom.
lees verder>>

Oprichter Yoav Geva verlaat YG Acoustics

Gepubliceerd op 27 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-27 YGacousticsDe Amerikaanse luidsprekerfabrikant YG Acoustics heeft het vertrek van oprichter en hoofdingenieur Yoav Geva aangekondigd. Geva had YG Acoustics al in 2017 verkocht maar was aangebleven als hoofdontwerper. Nu heeft hij deze rol ook neergelegd. YG Acoustics gaat verder met het bouwen en verkopen van luidsprekers. Naar verluidt komen er nieuwe modellen uit in de nabije toekomst.
lees verder>>

Review Sonoro Prestige: ambitieuze tafelradio met hoeveelheid functies als van een Zwitsers zakmes

Gepubliceerd op 27 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-06-26 SonoroPrestigeSonoro bouwt tafelradio’s en heeft een portfolio ontwikkeld dat bestaat uit mono- en stereomodellen, al dan niet voorzien van een cd-loopwerk en allerlei moderne streamingfuncties. Sonoro stelt ouderwetse Duitse ingenieursvaardigheden te combineren met moderne techniek. Sommige modellen van Sonoro stijgen boven het niveau van een tafelradio/wekkerradio uit. In onze testruimte staat zo’n model, de Sonoro Prestige, een alles-in-één stereoapparaat dat alleen een stopcontact nodig heeft om muziek te maken.
lees verder>>

Crosley brengt doorzichtige minidraaitafel uit voor RDS 2020

Gepubliceerd op 22 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-22 CrosleyTranslucentMini-Turntable RDS 20Platenspelerbouwer Crosley Radio heeft een doorzichtige minidraaitafel aangekondigd die vinylplaten met een diameter van maximaal drie inch kan afspelen. Dat is ongeveer vier minuten muziek. De miniplatenspeler wordt uitgebracht ter gelegenheid van Record Store Day 2020. Is hij niet schattig?
lees verder>>

Thorens TD 103 A: nieuwe volautomatische draaitafel

Gepubliceerd op 21 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-21 Thorens_TD_103_AHet in Duitsland gevestigde Thorens heeft de volledig herziene, volautomatische draaitafel TD 103 A aangekondigd. De nieuwe TD 103 A vervangt daarmee de succesvolle TD 240-2. De koper kan kiezen uit een zwarte of walnoothouten uitvoering, beiden hoogglans.
lees verder>>

AudioSolutions Overture: twee nieuwe vloerstaanders uit Litouwen

Gepubliceerd op 21 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-21 AudioSolutions - OvertureMK3De in Litouwen gevestigde luidsprekerbouwer AudioSolutions heeft de MK3-versie van zijn Overture-productlijn uitgebracht. De Overture MK3 is de derde generatie instapluidspreker van AudioSolutions. De productlijn heeft twee leden genaamd 0304F en 0305F en beide leden zijn drieweg vloerstaanders. De nieuwe Overture introduceert een compleet nieuw uiterlijk in vergelijking met zijn voorganger. Deze nogal ingrijpende visuele veranderingen markeren volledig herziene luidsprekers met een nieuwe kast, drivers en cross-overtopologie. “Met trots presenteren we Overture, het ultieme huwelijk van kunst en technologie,” aldus fabrikant AudioSolutions.
lees verder>>

Metrum Acoustics herrijst uit de as

Gepubliceerd op 20 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-20 MetrumAcousticsAmbreHet Nederlandse Metrum Acoustics is circa een half jaar geleden failliet verklaard door de Nederlandse rechter, maar er is goed nieuws. De oorspronkelijke oprichters hebben het bedrijf en alle bijbehorende rechten teruggekocht. Naar verwachting zal het bedrijf in de loop van augustus weer volledig tot leven zijn gewekt.
lees verder>>

Denon CEOL N11 DAB: compleet systeem met optionele luidsprekers

Gepubliceerd op 16 juli 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-07-16 Denon CEOL N11 DABHet Japanse audiomerk Denon heeft de CEOL N11 DAB aangekondigd, volgens de fabrikant een netwerkmuzieksysteem van de volgende generatie. De CEOL N11 DAB bouwt voort op het succes van Denon’s CEOL-productlijn en voegt DAB + / DAB-radio toe aan HEOS multiroom-functionaliteit en spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant. Vanaf augustus zou de CEOL N11 DAB in de winkel moeten liggen. Eventueel kan de koper er meteen een paar passende luidsprekers bij kopen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE