Artikelen met de tag DAC



Review Angstrom ZDA71 DAC: aantrekkelijk geluidsbeeld

Gepubliceerd op 31 juli 2022
Auteur: Ruud Jonker
Review Angstrom ZDA71_1De ZDA71 is een dac die ook verkrijgbaar is met een ingebouwde streamer. De hardware voor deze streamer is ontwikkeld door het Italiaanse M2TECH, maar alle software is geschreven op basis van specificaties van Angstrom. Er zijn absoluut converters in deze wereld die technisch gezien nog verder gaan. Maar er zijn minder converters in deze wereld die verder gaan in het triggeren van beleving, betrokkenheid en in het in hogere mate communiceren van een zo intensief mogelijke ervaring met muziek.
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Network II en USB-DAC: Kleine upgrades, groot verschil

Gepubliceerd op 24 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2021-06-04 Limetree-Network-II-Bridge-IIWe hebben niet vaak audiotoestellen op bezoek gehad die zo misleidend overkomen als de Limetree-reeks van Lindemann. Door hun zeer bescheiden formaat lijken ze op eerste zicht niet volwaardig 'hifi', maar dat blijkt in het geval van de Limetree Network II en USB-DAC helemaal niet te kloppen. In een review bekijken we deze fraaie combi, op een later moment testen we ook de Limetree phono-versterker.
lees verder>>

Review: Audio Note Level 2/3 set bij Audio-Life

Gepubliceerd op 15 juli 2022
Auteur: Eric van Spelde
Audio Note bij Audio-Life _3Op hifishows vind je Audio Note nooit in een grote zaal met veel marketingtoeters en bellen en de allergrootste en duurste modellen uit het programma, maar vrijwel atijd in een relatief kleine kamer ergens 'achteraf' waar de luidsprekers in de hoeken staan opgesteld met daartussen de apparatuur op een tafel met een wit laken. Geen peperdure racks, geen esoterische apparaatvoeten of akoestiekverbeteraars. Maar er speelt altijd muziek! Altijd goed, soms zelfs verbluffend realistisch.
lees verder>>

Review AudioQuest JitterBug FMJ: magie op de usb-snelweg

Gepubliceerd op 27 juni 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-04-29 AudioQuest_JitterBugFMJHet hifi-landschap staat bol van de tip, tricks, tweaks en upgrades; van een sleeve van gevlochten haren van het vogelbekdier, die tijdens een spirituele junglecruise zijn verkregen, tot aan gekristalliseerde maanstenen, die je draagt als piramidehoed, voor een ge√Įoniseerde luisteromgeving. Toch zijn er in het enorme aanbod echt wel tips en tweaks die werken. Lees de vele beoordelingen van ons lezerspanel er nog maar eens op na. Zie ook: de AudioQuest JitterBug FMJ.
lees verder>>

Review Esoteric K-03XD SACD-speler en discrete DAC met Grandioso G1X en Merging Clock-U master klokken

Gepubliceerd op 21 mei 2022
Auteur: Werner Ero
Review Esoteric K-03XD_19Wie aan topklasse digitale bronnen denkt komt al snel bij bekende namen als Accuphase, dCS, MSB, Grimm, Auralic en Naim terecht. Toch ontbreekt er nog een belangrijke aanbieder in dit sterke spelersveld en dat is Esoteric. Een zeer toegewijde Japanse onderneming die een dochter is van het in 1953 opgerichte Teac. In deze test staat de nieuwe K-03XD Super Audio SACD-speler centraal.
lees verder>>

Review iFi Audio Go Blu: een bedrade paradox

Gepubliceerd op 28 april 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio Go BluHet is een eindeloos gevecht. Onderweg wil je genieten van je beste headfi apparatuur, maar die kabels zitten altijd in de weg. Zeker als je ook nog een externe DAC aan je telefoon hebt hangen. Het geheel maakt een aardige unit, niet heel handig voor onderweg. Daar heeft iFi Audio nu iets op bedacht: de iFi Audio Go Blu, een handige portable DAC die je door het geringe formaat en gewicht eenvoudig meeneemt om je bekabelde premium hoofdtelefoon eenvoudig aan te sturen.
lees verder>>

Review iFi Audio Gryphon: Klein, betaalbaar én toch high-end

Gepubliceerd op 15 april 2022
Auteur: Jamie Biesemans
iFi Audio Gryphon_10Je vindt bij iFi Audio wel meer compacte head-fi-toestellen, maar de gloednieuwe xDSD Gryphon is wellicht de mooiste en meest veelzijdige van allemaal. Met dit jaszakvriendelijke apparaat kun je al het hi-resmateriaal afspelen op nagenoeg elke hoofdtelefoon. Aldus de Britse uitvinders. Wij gaan eens na of dat wel echt klopt.
lees verder>>

Review Lumin P1 streamer, DAC en voorversterker: Veelzijdigste Lumin ooit

Gepubliceerd op 20 maart 2022
Auteur: René van Es
Lumin_2Lumin dekt een breed scala van de markt af door te beginnen met de D2 streamer/DAC en te gaan tot aan de X1. In de reeks netwerkspelers zat nog een gat, en daar is de P1 nu ingeschoven. Een zeer uitgebreide Lumin die tegelijk ingezet kan worden als voorversterker en D/A-converter. Zelfs voor analoge bronnen en voor het doorgeven van beeld en geluid via HDMI aansluitingen. Hebben we hier het Zwitserse zakmes voor streaming gevonden?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE