Artikelen met de tag DAC



Review: THX Onyx DAC

Gepubliceerd op 3 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
THX Onyx review THX is heer en meester in grote cinemazalen, maar wil nu ook voor beter geluid onderweg zorgen. Hun nieuwe Onyx DAC is een piepklein ding dat je rechtstreeks op je smartphone insteekt om meteen in hogere kwaliteit te luisteren. Zo zijn er uiteraard nog meer te vinden, THX laat zich daar echter niet door afschrikken.
lees verder>>

Review: Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/preamp

Gepubliceerd op 21 april 2021
Auteur: René van Es
Review Ayon S10In vervolg op de review van de Ayon Spirit V geïntegreerde buizenversterker is nu de Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/voorversterker aan de beurt. Hoewel het plan was deze apparaten samen te bespreken, gooide een inmiddels bekend virus roet in het eten en blokkeerde de douane de grensovergangen. Niet getreurd, de versterker kreeg alle kans in mijn systemen een plekje te vinden, en voor deze streamer is dat niet anders.
lees verder>>

Review: iFi Audio Neo iDSD - een sexy stukje design

Gepubliceerd op 31 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio Neo iDSDDe iFi Audio Neo iDSD is een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De Neo iDSD kan horizontaal of verticaal geplaatst worden. Het OLED-display op de voorkant draait automatisch mee. Moderne bitrates alsmede MQA worden ondersteund. Oh, hij kan natuurlijk ook bluetooth-signaal ontvangen. En mogen we zeggen dat een audioapparaat er sexy uitziet? Dat mogen we zeker, als je de Neo iDSD bekijkt.
lees verder>>

Review: Mutec MC3 USB en REF10

Gepubliceerd op 30 januari 2021
Auteur: Ruud Jonker
Mutec MC3Het gebruik van puur professionele apparatuur binnen hifi-systemen is niet onbekend. Daarom is de digitale apparatuur in de luisterruimte voorzien van de Mutec MC3+ USB en de REF10. Het gebruik van een externe klok in combinatie met hifi-apparatuur is bij consumenten relatief onbekend, vaak niet mogelijk en soms ingewikkeld. Het kan het digitale geluid aanzienlijk verbeteren. Dit verhaal is dus voor doorbijters, die diep door de materie willen lezen en de grenzen van digitaal geluid willen verleggen.
lees verder>>

Review: drie goedkope opties voor beter hoofdtelefoongeluid

Gepubliceerd op 13 november 2020
Auteur: Jamie Biesemans
2020-04-14 EarMen TR-AmpThuiswerken kan tegelijkertijd een zegen en een vloek zijn. Een streepje muziek kan de balans gelukkig in de juiste richting laten overhellen. Maar moet je tijdens het werken echt je favoriete tracks horen verminkt worden door de laptopspeakers? Helemaal niet. In dit artikel bekijken we drie low-cost apparaten die je in een hogere kwaliteit naar je bekabelde hoofdtelefoon laten luisteren: de EarMen Sparrow, de EarMen TR-Amp en de Lotoo PAW-S1. Een mooie bonus daarbij is dat elk vrij klein is. En dat is best handig als je op een bescheiden bureautje moet (thuis)werken en studeren.
lees verder>>

Review Sonoro Maestro en Orchestra: geslaagde entree op de markt van hificomponenten

Gepubliceerd op 8 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-04-15 Sonoro Maestro En OrchestraHet Duitse Sonoro is bekend van de multifunctionele en degelijk gebouwde tafelradio, die niets anders dan een netsnoer nodig heeft om muziek te maken. Ongeveer een jaar geleden heeft Sonoro de Maestro gelanceerd, een versterker, tuner, DA-converter, streamer en cd-speler. De gebruiker hoeft dus alleen nog twee passieve luidsprekers aan te sluiten. Hoe bevalt de poging van tafelradiomerk Sonoro om zich in te vechten in de volle markt van losse audiocomponenten?
lees verder>>

Review: Goldmund Telos 590 NextGen II geïntegreerde versterker/DAC

Gepubliceerd op 27 september 2020
Auteur: Werner Ero
Goldmund Telos 590 MkIIDankzij de recente introductie van de zeer goed presterende en een stuk minder kostbare Goldmund Telos 7 geintegreerde versterker en de verdere ontwikkelingen bij de Zwitsers, blijkt het inmiddels zelfs mogelijk om ook de Telos 590 NextGen nog verder te verbeteren. In deze review gaan we daar wat dieper op in, want deze 590 MkII is een versterker die je aan het werk gehoord moet hebben.
lees verder>>

Review Gold Note DS-10 en PA-10: warmbloedig en goed werkend koppel uit Toscane

Gepubliceerd op 15 augustus 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-06-10 GoldNote PA-10andDS-10Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note ontwerpt en bouwt zijn producten in Florence, de hoofdstad van de streek Toscane. Het bedrijf stelt zich enerzijds te laten beïnvloeden door de cultuur en (kunst)historie van deze streek maar verwerkt tegelijkertijd moderne en digitale inzichten en techniek in zijn producten. In onze testruime staan de DS-10, een DA-converter tevens streamer tevens hoofdtelefoonversterker en de PA-10, een tweekanaals eindversterker. De apparaten hebben dezelfde vorm en afmetingen en zijn relatief compact. Hoe werken klinken deze Toscaanse producten? We gaan de DS-10 en PA-10 bekijken en onderzoeken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE