Artikelen van Quintijn BultermanReview: Kinera Nanna - high-end in-ear oorjuwelen

Gepubliceerd op 25 februari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Kinera NannaWelkom in de wondere wereld van high end audio. Je kunt er terecht voor speakers van twee meter hoog, aangedreven door versterkers waarvan de volumeknop met bladgoud versierd is. De luisterruimte wordt ingespoten met vloeibare Quartz kristallen en de lp-hoezen zijn van Australisch krokodillenleer, want dan hebben ze minder last van negatieve ionen. Geen kosten bespaard om het maximale niveau te bereiken, dus. En wie het inderdaad zo gek wil maken, die kan ook in de markt voor in-ears zijn lol op. Met de Kinera Nanna, bijvoorbeeld!
lees verder>>

Review: ATC SCM11 - een symfonie in compact formaat

Gepubliceerd op 14 februari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Review ATC SCM11De reis die een muziekliefhebber maakt qua apparatuur is een zoektocht, een avontuur en een belangrijk onderdeel van onze hobby. Vooral omdat je als muziekliefhebber en/of audiofiel blijft groeien en ontwikkelen, ook qua smaak. Er komt gegarandeerd weer een moment dat je een niveau omhoog wil qua kwaliteit. ATC kan je daarbij helpen, zo hebben we al meermaals ondervonden. Tijd voor een nieuw avontuur.
lees verder>>

Review: iFi Audio Neo iDSD - een sexy stukje design

Gepubliceerd op 31 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
iFi Audio Neo iDSDDe iFi Audio Neo iDSD is een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De Neo iDSD kan horizontaal of verticaal geplaatst worden. Het OLED-display op de voorkant draait automatisch mee. Moderne bitrates alsmede MQA worden ondersteund. Oh, hij kan natuurlijk ook bluetooth-signaal ontvangen. En mogen we zeggen dat een audioapparaat er sexy uitziet? Dat mogen we zeker, als je de Neo iDSD bekijkt.
lees verder>>

Review: Bluesound PowerNode 2i in stereo en surround

Gepubliceerd op 20 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
2019-09-19 Bluesound Powernode2i WithHdmiWe merken ook in hifi-land dat de pandemie nog altijd stevig effect heeft op met name de logistiek en de beschikbaarheid van apparatuur bij zowel dealers als importeurs. Deze langverwachte review van de Bluesound PowerNode 2i is daar een goed voorbeeld van. We hadden graag in de zomer al een eerste test willen delen, maar er was simpelweg geen voorraad. Gelukkig voor ons en vele anderen kwam er laat in het najaar alsnog een levering bij DALI Benelux in Waalwijk. We gingen aan de slag met niet een, maar twee exemplaren van de Bluesound PowerNode 2i.
lees verder>>

Review: Microsoft Surface headphones 2

Gepubliceerd op 11 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
Microsoft Surface Headphone 2Technologische innovaties anno nu zijn maar moeilijk bij te houden, want we lijken elke dag wel sprongen te maken. VR, AR, Motion control, flexibele schermen en 360 graden-geluid, het zijn slechts een paar voorbeelden uit de wereld van audio en video. De grote en soms iets minder grote techreuzen die erachter zitten, kan het eigenlijk niet snel genoeg gaan. Van de maker die je al jarenlang helpt met tekstbestanden in Word, spreadsheats in Excel en je meest ambitieuze PowerPoint presentaties, hebben we nu de Surface Headphones 2 ontvangen.
lees verder>>

Review: Sennheiser HD560

Gepubliceerd op 11 januari 2021
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-09-24 Sennheiser HD560SSennheiser is een merk dat eigenlijk iedere audioliefhebber een keer gehad moet hebben. De fabrikant heeft een kennis en kunde die teruggaat naar de eerste helft van de vorige eeuw. Dat klinkt leuk en ver weg, maar laat wel zien dat Sennheiser een naam is die zeker en vast in de gevestigde orde thuishoort.
lees verder>>

Review Samsung Portable SSD T7: klein, robuust, snel en draagbaar

Gepubliceerd op 30 december 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-12-30 Samsung Portable SSD T7Nog niet zolang geleden, hebben we een test gedaan met de Samsung Portable SSD T5. Dat beviel eigenlijk beter dan verwacht. Een portable SSD is eigenlijk een Zwitsers zakmes voor de audio en video liefhebber, dat ook nog snijdt aan de kant voor de “knutselaar”. Is de Samsung Portable SSD T7 dan de ultieme must have? Dat gaan we onderzoeken.
lees verder>>

Review Qnap TVS 672N: snelle, flexibele en schaalbare cloudopslag in eigen beheer

Gepubliceerd op 30 december 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-12-30 Qnap TVS672NMet de exponentiele groei aan streamingdiensten, zouden we bijna vergeten dat we niet heel lang geleden onze eigen streaming verzorgden of nog steeds doen. De NAS is hier een uitermate schikt systeem voor. NAS systemen hebben veel ontwikkelingen doorgemaakt en zijn tegenwoordig in staat om een hoop meer voor elkaar te krijgen. We gaan de Qnap TVS 672N bekijken en vragen ons tegelijkertijd af of het bezit van een NAS nog steeds interessant is.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE