Artikelen van Quintijn BultermanAchtergrond: van standaardkabels naar een hoorbare upgrade

Gepubliceerd op 29 november 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
AudioQuest 101 achtergrond_3Je koopt een nieuw apparaat en voor je het weet liggen er weer een paar standaard zwarte kabels in een kastje. En dat is ondertussen een jungle van kabels geworden. Zeker als je een surround versterker, dvd/blu-rayspeler, mediabox, spelcomputer, soundbar én/of streamer hebt staan. Of nog meer. Overal zitten kabels bij. Je apparaten aansluiten met de standaard bijgeleverde kabels werkt uiteraard prima, maar is het ook een goed idee? Of laat je kwaliteit liggen?
lees verder>>

Review B&W Px7 S2e: kwestie van kopiëren en plakken?

Gepubliceerd op 7 november 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-09-19 BowersAndWilkinsPX7S2eHet is nog maar een jaartje geleden, ergens in de zomer van 2022, dat de Bowers & Wilkins Px7 S2 op de markt verscheen. Toen spraken we al van “Never Change a Winning Formula”. Mogelijk heeft dat de Engelse fabrikant dat niét gelezen, want ook dit jaar kwam er doodleuk wéér een nieuwe uitvoering op de markt: de Bowers & Wilkins Px7 S2e. Inderdaad, weer een verbeterde versie van Px7 S2 (de ‘e’ staat voor ‘evolution’), op zijn beurt al een verbeterde versie van de PX7. Kunnen jullie het nog bijhouden...?
lees verder>>

Review Solidsteel HY-4: wat een echte hifi-set nodig heeft

Gepubliceerd op 6 november 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Solidsteel HY-4_1Vroeger, toen de guldens nog van hout waren, was het al volkomen gebruikelijk om de hifi-set op een speciaal meubel neer te zetten. Anno nu zien we de audioset en allerhande andere consumentenelektronica veel vaker opgaan in het interieur. Dat kan een mooie ontwikkeling zijn. Een fraai dressoir waar bovenop een geïntegreerde versterker staat, samen met een platenspeler of streamer. Het geheel past perfect de woonkamer en ziet er lekker eigentijds uit, volledig vtwonen-verantwooord. Want een echt audiomeubel voegt toch niks toe, en ziet er ook nog eens niet uit. Toch...?
lees verder>>

Review Denon PerL Pro: True Wireless in-ears

Gepubliceerd op 1 september 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Denon PerL Pro_1De strijd in het hogere segment draadloze in-ear is losgebarsten. We zien niet alleen de prijs oplopen, maar ook de geluidskwaliteit en techniek enorme sprongen nemen. Apple, Bowers & Wilkins en Sony zijn slechts een paar groten namen in de markt, die hier vechten om een aandeel. Denon heeft de handschoenen opgepakt en is de ring ingestapt. Met de PerL Pro gaat Denon die strijd aan, maar wel met een geheim wapen...
lees verder>>

Review Pro-Ject Colourful Audio System All-In-One

Gepubliceerd op 7 augustus 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2022-10-13 Pro-JectAudioColourfulSystemDe naam Pro-Ject is vrijwel identiek aan Platenspeler. Denk je aan een draaitafel, dan denk je aan Pro-Ject. Maar het Oostenrijkse merk is veel meer dan alleen maar een fabrikant van zeer mooie, uiteenlopende lijnen van de betere apparaten om je vinyl mee af te spelen. Pro-Ject heeft dat bredere assortiment nu slim gebundeld in 1 handig pakket: het Pro-Ject Colourful Audio System, een analoog all-in-one systeem. Naast de vrij gangbare vragen (Hoe klinkt het? Wat is de prijs? Zijn er meerdere kleuren? Wat zit er in de doos?) was er eentje die daar met kop en schouders bovenuit stak: voor wie is dit systeem bedoeld?
lees verder>>

Review Ricable: Dedalus serie

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
RicableEen trip naar Rome, absoluut geen straf. Zeker niet als het weer ook erg lekker is. Dat was voor ons het geval, vorig jaar in oktober. De sfeer, het eten, de mensen en de rijke historie van de stad hebben een diepe indruk achtergelaten. Dit is hoe de liefde voor een land tot stand komt. Iets wat pas opviel toen we terugkwamen in Nederland. Er werd meer Italiaans gekookt en de limoncello ging er zonder enige moeite achteraan. En als dan de kabels van het hifisysteem een upgrade nodig hebben? Dan volgen we gewoon het pad waar we al op lopen.
lees verder>>

Review Bluesound Node X: een decennium aan streaming audio

Gepubliceerd op 11 mei 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-05-11 BluenodeXAls we tien jaar teruggaan in de tijd, zag het streaming audio landschap er heel anders uit. Veel was nog in ontwikkeling of stond zelfs nog in de kinderschoenen. De eerste reviews van de Node series, waren in april 2013. En Bluesound was niet de eerste op de markt, maar deed wel heel veel dingen goed. Dingen waar wij als audioliefhebbers juist naar op zoek waren. Nu hebben we een speciale uitvoering van de Node X, the 10th anniversary edition. Of zou de X onderdeel zijn van een treasure hunt? “X marks the spot.”
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins PI5 S2: de Apple Airpods Pro Killer?

Gepubliceerd op 25 januari 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Bowers & Wilkins PI5 S2 reviewDe Bowers & Wilkins PI5 S2 is een update van de S1 versie. Voor ons is het echter een primeurtje, omdat we ontdekten dat we die S1 nooit getest hebben. De PI7 S1 wel, overigens. Maar laten we eerlijk zijn, ieder excuus dat we kunnen verzinnen om lekker lang te luisteren naar nieuwe head-fi, is in onze ogen al snel goed. Dus dat doen we dan ook met heel veel liefde.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE