Artikelen van Quintijn BultermanReview: Belkin Soundform Elite

Gepubliceerd op 3 september 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Belkin Soundform EliteBij Belkin denk je aan opladers, laadkabels, adapters en hoezen voor tablets. En toch hebben we hier een smart speaker van het merk in handen. De gedachte daarachter is niet eens zo gek. Met een echt audiomerk, Devialet, heeft Belkin een hoop kennis binnengehaald. Is dat gek? Nee, absoluut niet - zo'n samenwerkingsverband tussen twee fabrikanten zien we vaker. Maar hoe klinkt het resultaat?
lees verder>>

Review: ATC SCM19 - geen muziek, maar emotie

Gepubliceerd op 2 september 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
ATC SCM 19Een review van de SCM19 luidsprekers van ATC stond al wat langer op het (to do-)lijstje. Een jaartje geleden hebben we namelijk de Electrocompaniet ECI 80D aan de tand gevoeld. We waren erg gecharmeerd van die versterker, maar ook de voor die review gebruikte luidsprekers hebben een blijvende indruk achtergelaten (inderdaad; de ATC SCM19). Een oordeel dat we ook bevestigd zagen in de review van Ruud Jonker van de ATC SCM 40A actieve speakers van dezelfde fabrikant. Hoe dan ook, een 'losse' review van de ATC SCM19 heeft veel te lang op zich laten wachten. Tijd om daar verandering in te brengen.
lees verder>>

Review: Denon AVC-X4700H

Gepubliceerd op 23 augustus 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Review Denon AVC-X4700H Even snel een filmpje in de bioscoop pakken op vrijdagavond, dat is helaas niet meer zo gewoon. En eenvoudige home cinema-systemen of soundbars zijn vaak een verbetering van het tv-geluid, maar bepaald geen alternatief voor de beleving in de bios. Maar wat als we dat wel graag thuis willen, zeker nu? Dan heeft Denon een antwoord: de AVC-X4700H, een 9.2-kanaals 8K AV-versterker met 200W per kanaal.
lees verder>>

Multitest gaming headsets: Teufel, HyperX, Corsair, Razer en Epos Sennheiser

Gepubliceerd op 5 augustus 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Gaming Headset MultitestEr zijn veel verschillende groepen die belang en interesse hebben in audio. Zij die de focus hebben op muziekbeleving in stereo, bijvoorbeeld. En een andere partij die audio vooral beleeft als onderdeel van films en series. Een groep waar op HIFI.NL weinig aandacht aan besteed wordt, is de gaming community. De audio/videofiel en de gamers hebben echter veel met elkaar gemeen. Dus pak een bak koffie of voor de gamers een energy drink en lees even mee.
lees verder>>

Op vakantie bij de dealer: een actieve deal bij Overgaauw

Gepubliceerd op 24 juli 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
2020-07-23 Overgaauw HiVisit QBLeiden, de stad van ontdekkingen. Zo laten wij ons vertellen. Want Leiden heeft een rijke historie. DE oudste universiteit van Nederland staat in Leiden. Een zichtbare geschiedenis van grachten, bruggen, molens en zelfs een sterrenwacht. 800 jaar geschiedenis waar je door heen kunt wandelen. En in het midden van al die historie vinden we een stukje audiogeschiedenis. Op de Breestraat vinden we Overgaauw. Want als we het over een rijke historie hebben, dan hoort Overgaauw daar zeker bij.
lees verder>>

Review Como Audio Solo + Ambiente + Turntable set

Gepubliceerd op 14 juli 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Review Como Audio SoloComo Audio is voor de lezers van HIFI.NL bepaald geen vreemde. We hebben regelmatig contact met Tom DeVesto, en hebben je eerder bovendien uitgebreid kennis laten maken met de Como Audio Musica. Het label ‘tafelradio’ was daarbij een behoorlijk understatement. Maar de lijn van producten is groter. Como Audio heeft namelijk ook een platenspeler in het assortiment. Dat vraagt natuurlijk om een review.
lees verder>>

Review: Samsung T5 SSD

Gepubliceerd op 29 juni 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Review Samsung t5 ssdWe luisteren muziek met z'n allen steeds maar meer via de diverse streamingdiensten. Spotify, Tidal, Soundcloud, Apple Music – noem maar op. Het lijkt soms alsof niemand nog muziekdragers in huis heeft. Of toch wel?
lees verder>>

Actie met KEF en Rega bij Hifi Solutions in Amsterdam

Gepubliceerd op 14 juni 2020
Auteur: Quintijn Bulterman
Zomervakantie bij Hifi SolutionsDie vakantie naar Zuid-Frankrijk ging deze zomer niet door. Maar zouden we dat bedrag niet kunnen gebruiken voor een echte hifiset? Of rekenen we ons dan rijk? We nemen de proef op de som met een bedrag van 2.800 euro (altijd rekening houden met kabels!). En vragen aan Rick Oldersom van Hifi Solutions of hij daarvoor een mooie set kan samen stellen. “Tuurlijk!”, is zijn antwoord. Maar Rick heeft wel iets meer informatie nodig. We kruipen in de rol van de klant en boeken een vakantie naar Amsterdam.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE