Artikelen van Paul GeertsKijkje in de keuken van de jazz

Gepubliceerd op 2 juni 2011
Auteur: Paul Geerts
Jazzcookin

Hooray for spinach, tortillas and beans, West indian pancake. Jazzmuzikanten verwerken opvallend vaak etenswaren in songtitels. De Nederlandse amateurkok en jazzliefhebber Han Hidalgo schraapte de ingrediënten bij elkaar en vertaalde ze in zijn boek Jazzcookin’ naar veertig ‘swingende’ gerechten. Tijdens het Breda Jazz Festival van 2 tot en met 5 juni zijn diversen van deze gerechten te proeven bij café-restaurant De Beyerd in de Boschstraat. HiFi.nl vroeg Hidalgo naar de inspiratie voor het originele boekwerk. 

lees verder>>

Interview Cees `Sesjun` Schrama

Gepubliceerd op 26 januari 2011
Auteur: Paul Geerts
Cees Schrama Sesjun 18012011Hij is de stem van het legendarische radioprogramma Sesjun, maar staat ook geregeld zelf op de bühne. Als platenbaas en programmeur werkte hij met alle grote namen uit de jazzwereld. Cees Schrama ademt jazz. “Ik heb de meeste gekke dingen gedaan om jazz aan de man te brengen.”
lees verder>>

Muziekfreak op zelfgemaakte schoenen

Gepubliceerd op 9 augustus 2010
Auteur: Paul Geerts
Floris van Bommel (c) Xingo (c) XingoNiet alleen de Nederlandse, maar ook de Duitse pers zet schoenontwerper Floris van Bommel neer als een rockster. Het doet hem wel wat, want zijn passie voor muziek maakt hem tot wat hij is. Maar zijn missie is een andere. "Als je vrij van geest bent, kun je rare ideeën kwijt."
lees verder>>

EDITORS' CHOICE