Artikelen van Joop van NugterenAktyna A.R.I.S dempers

Gepubliceerd op 13 januari 2005
Auteur: Joop van Nugteren
A.r.i.s. by Aktyna  (c) XingoTijdens het beluisteren van mijn set mag ik eigenlijk wel tevreden zijn. Door de jaren heen treedt er een gewenning op hoe CD`s uit mijn repertoire klinken en herken ik de kleinste details van mijn favoriete opnames.
lees verder>>

Backes & Müller Sigma SL-15

Gepubliceerd op 9 december 2004
Auteur: Joop van Nugteren
Backes & Muller (c) XingoToen mij een aantal weken geleden gevraagd werd of ik interesse zou hebben om een paar Backes & Müller Sigma’s te willen recenseren had ik eerlijk gezegd geen flauw idee wat voor product de luisterruimte in gedragen zou worden.
lees verder>>

VibraPod`s en VibraCones

Gepubliceerd op 16 september 2004
Auteur: Joop van Nugteren
VibrapodHet is alweer enige tijd geleden dat ik mij heb bezig gehouden met accessoires. Er is veel op de markt om de set zowel visueel als akoestisch te veranderen of te verbeteren.
Joop van Nugteren beluistert de VibraPods en - Cones.
lees verder>>

TAF Royal Excalibur

Gepubliceerd op 19 februari 2004
Auteur: Joop van Nugteren
TAF Excalibur (c) XingoDe Royal Excalibur EBS zijn speakers van de firma ´Terrazzo Art Fidelity´ uit Oss. Het bedrijf waarvan Koos Schenk directeur / eigenaar is gaat anders te werk dan de meeste luidsprekerfabrikanten. Terrazzo Art Fidelity (TAF) onderscheidt zich meteen al door direct aan de klant te leveren. Geen tussenhandel, geen extra opslag en geen dure demonstratie ruimtes.
lees verder>>

Relco-Audio Delphi

Gepubliceerd op 4 augustus 2003
Auteur: Joop van Nugteren
Relco Delphi Het door Audipulse geïmporteerde merk Relco-Audio kent modellen, in de instaplijn bijvoorbeeld de Delphi, daarboven de Venus en als de topper de Mantis. De jongste telg van de drie, de Delphi was het systeem dat een paar weekjes in huize van Nugteren mocht vertoeven.
lees verder>>

Vincent SA-T1 met SP-T100

Gepubliceerd op 28 juli 2003
Auteur: Joop van Nugteren
Vincent SA-T1 met SP-T100Met de zomer voor de deur komt Vincent uit met een geheel nieuwe versterker combinatie. Bestaande uit een hybride voorversterker en hybride mono blokken. De gecombineerde schakelingen, opgebouwd rond transistoren en vacuüm buizen, zorgen volgens de fabrikant voor een hoge en constante spanning, waarmee een lage signaal ruis verhouding wordt verkregen.
lees verder>>

Mirage Omnisat 6 (5.1)

Gepubliceerd op 13 april 2003
Auteur: Joop van Nugteren
Mirage Omnisat 6Het plaatsen van de satelliet speakers is in het algemeen niet zo’n probleem, alleen moet er wel een kabel aangesloten worden. Dat is wel te doen, maar al snel komt het cosmetische aspect om de hoek kijken. Bekabeling voor vijf satellieten en de sub komt op zeven snoeren, die gezien het aantal meters niet te dun moeten worden gekozen. Uiteraard om het signaalverlies tot een minimum te beperken.
lees verder>>

Sharkwire SLP-L32382P

Gepubliceerd op 18 maart 2003
Auteur: Joop van Nugteren
sharkwire_SLP-L32382P_18-03-03Naar aanleiding van mijn laatste bevindingen met de interlink SCN –L04 van Sharkwire, die inmiddels deel uitmaakt van mijn set referentie kabels, is mijn nieuwsgierigheid gewekt hoe de luidsprekerkabels van Shark zou klinken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE