Artikelen van John KoningEric Clapton - Me and Mr. Johnson.

Gepubliceerd op 29 juli 2004
Auteur: John Koning
Eric Clapton - Me and Mr. Johnson.Het carrièreverloop van Eric Clapton is op z’n minst grillig te noemen. In 1989 brengt hij, voor het eerst in drie jaar, weer een album uit wat bij het grote publiek een succes wordt, Journeyman,  voor mij een echt Clapton meesterwerk. Vanaf dat moment gaat het weer bergopwaarts met de carriere van deze gitaar virtuoos.
lees verder>>

Cambridge Audio AZUR 540R

Gepubliceerd op 19 mei 2004
Auteur: John Koning
Cambridge Audio - Azur (c) XingoCambridge Audio: een naam met een zekere uitstraling. Veel Britse merken hebben die uitstraling, denk maar aan Rolls-Royce en Harrods: namen die voor een begrip in de markt staan. De naam Cambridge heeft natuurlijk in relatie tot de daar gevestigde Universiteit bovendien een naam hoog te houden.
lees verder>>

Onkyo TX-NR801E

Gepubliceerd op 4 maart 2004
Auteur: John Koning
Onkyo TX-NR801E

“New network AV-Receiver from ONKYO TX-NR801E - ONKYO has announced details of its innovative new Net-Tune - ready AV Receiver.”

Dit was de aanhef van het persbericht dat Onkyo enige tijd geleden uitstuurde om de wereld deelgenoot te maken van de introductie van hun nieuwste receiver: de TX-NR801E A/V met Net-Tune.  John de Koning beluistert deze jonge telg aan de Onkyo boom...

lees verder>>

Recensie Onkyo TX-NR801E

Gepubliceerd op 4 maart 2004
Auteur: John Koning
Onkyo TX-NR801E

“New network AV-Receiver from ONKYO TX-NR801E - ONKYO has announced details of its innovative new Net-Tune - ready AV Receiver.” Dit was de aanhef van het persbericht dat Onkyo enige tijd geleden uitstuurde om de wereld deelgenoot te maken van de introductie van hun nieuwste receiver: de TX-NR801E A/V met Net-Tune.

 

lees verder>>

Hepta 5.1

Gepubliceerd op 23 december 2003
Auteur: John Koning
Hepta 5.1Het is dinsdag en ik verwacht bezoek van Cris Rutgers de eigenaar van het Nederlandse bedrijf dat Hepta luidspeakers produceert. Hepta is een echt familie bedrijf dat Cris Rutgers overgenomen heeft van zijn vader de heer Rutgers Sr. Al sinds 1955 bestaat Hepta en nog steeds is het voor een heleboel mensen, ook voor mij, een onbekend merk.
lees verder>>

Het Omniversum

Gepubliceerd op 8 december 2003
Auteur: John Koning
Hoe werkt... het Omniversum?Als je wordt uitgenodigd voor een voorvertoning van een nieuwe film in het Omniversum in Den Haag, is dit natuurlijk gelijk een uitstekende gelegenheid om een stukje te schijven over dit ultieme Film Theater in de HiFi.nl artikelen-reeks Hoe werkt…
lees verder>>

Sting

Gepubliceerd op 3 oktober 2003
Auteur: John Koning
Sting - Sacred LoveSting, geboren op 2 oktober 1951, in Wallsend, Northumberland in Engeland, heeft in eerste instantie veel succes met de Police de band die hij op z’n hoogtepunt in 1984 de rug toekeert. Redelijk snel daarna ontpopt hij zich als soloartiest. Het verkennen van de grenzen van de popmuziek wordt eigenlijk zijn grootste obsessie. In combinatie met het gebruik van elementen uit de jazz, klassieke en wereldmuziek schrijft hij mooie teksten met een duidelijke betekenis en bedoeling.
lees verder>>

Pioneer DCS-515

Gepubliceerd op 27 augustus 2003
Auteur: John Koning
Pioneer DCS-515Bij Pioneer beoogt men, zoals dat alleen in mooi engels gezegd kan worden, “Move the Heart and Touch the Soul” en dat is waar het om draait bij een Home Theater. Pioneer is een “Entertainment-Creating Company” en dat is duidelijk te merken aan de all-in-one producten die Pioneer op Home-Theater gebied in de markt zet.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE