Artikelen van Jamie BiesemansReview: Devialet Gemini Earbuds - Franse hifi-pionier kruipt in je oren

Gepubliceerd op 22 januari 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2020-10-06 Devialet GeminiOp zoek naar de avant-garde van de hifi? Dan kom je snel bij Devialet uit, bekend van de ultraplatte high-end Expert Pro-versterkers en de futuristische designiconen met kilowattvermogens die Phantom heten. Met hun nieuwe Gemini-lijn gooien de Fransen het over een andere boeg en presenteren ze draadloze in-ears die competitief geprijsd zijn.
lees verder>>

Review: Cyrus Audio i9-XR

Gepubliceerd op 7 januari 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2020-12-01 Cyrus XR-serieAls Cyrus Audio voor een ding staat, dan is het wel een Britse hifi-sound in een klein, huiskamervriendelijk formaat. Het merk lanceert nu de nieuwe XR-familie: meer high-end en krachtig maar nog altijd bijzonder compact. De i9-XR die we hier testen is het topmodel en overdondert met een enorme connectiviteit en een nieuw DAC-gedeelte.
lees verder>>

Review: Rega Aethos - Doet (gelukkig) zijn eigen ding

Gepubliceerd op 29 december 2020
Auteur: Jamie Biesemans
2019-11-06 Rega AethosRega staat synoniem voor een reeks bekroonde draaitafels, met aan de top de oogstrelende Planar 10. Iets minder bekend is dat het Britse merk ook andere hifi-apparatuur bouwt dat goed wordt ontvangen. Het bijna-topmodel bij de versterkers is de Aethos, in het afgelopen jaar geintroduceerd en nog op de valreep in 2020 getest op HIFI.NL en HIFI.BE.
lees verder>>

Review: Yamaha RX-V4A - Echte surround voor een prikkkie

Gepubliceerd op 25 december 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Yamaha RX-V4ANiet iedereen kan (of wil) een surroundinstallatie met elf speakers en een handvol subwoofers plaatsen. Ben je dan gedoemd om voor een soundbar te gaan? Niet noodzakelijk. Er zijn ook receivers zoals de nieuwe Yamaha RX-V4A die filmliefhebbers en gamers een interessant alternatief bieden: echte surround met meerdere speakers, maar op een bescheiden 5.1-schaal en zonder de complexiteit van Atmos-opstellingen.
lees verder>>

Review: LG Tone Free HBS-FN7 - Oortjes met ruisonderdrukking en Meridian-knowhow

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Review: LG Tone Free HBS-FN7LG werkt al enkele jaren samen met Meridian, onder meer voor het ontwerp van soundbars. De nieuwste vrucht van dat huwelijk nestelt zich echter in een heel andere categorie, die van draadloze oortjes met noise-cancelling
lees verder>>

Review: Samsung Galaxy Fold2 - Is dit de ideale remote voor je AV?

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Samsung Fold2De zoektocht naar het ideale toestel om je hifi-apparaat met streaming te bedienen eindigt vaak bij de iPad. De smartphone is vaak net niet handig genoeg en die lui van Apple weten hoe een gebruiksvriendelijke tablet te bouwen. Met de openklapbare Galaxy Fold2 presenteert Samsung echter iets volledig unieks. Is een smartphone die je kunt omtoveren tot een tablet de beste oplossing om Roon, Bluesound en andere audio-apps te besturen?
lees verder>>

Review: Astell & Kern KANN Alpha - Tackelt zonder vrees elke hoofdtelefoon

Gepubliceerd op 6 december 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Astell & Kern KANN AlphaDe Kann-familie van Astell & Kern mag je gerust de buitenbeentjes onder de muziekspelers noemen. Op een positieve manier, welteverstaan. Ze leggen de nadruk op een weergave in hoge kwaliteit, zoals alle spelers van het merk. Unieker is de zeer krachtige hoofdtelefoonversterker. Hierdoor kunnen ze zelfs zeer veeleisende koptelefooons aan. En dat is echt bijzonder.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 606 AE - Getweakt en verbeterd

Gepubliceerd op 28 november 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Review Bowers Wilkins 606 AE Als je hem paart met een degelijke versterker is de Bowers & Wilkins 606 S2 in zijn prijsklasse een van de beste allround-luidsprekers. Nu brengt de Britse fabrikant een Anniversary Edition die op detailpunten aangepast is. Gaan we hiermee van zeer goed naar uitmuntend?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE