Artikelen van Jamie Biesemans



Review DALI IO-12: draagbare luidsprekers, vijf sterren

Gepubliceerd op 7 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
DALI IO-12_1DALI een luidsprekerbouwer noemen is niet kort door de bocht. Wat wil je, het woord 'luidspreker' staat letterlijk in de volledig uitgeschreven merknaam. Hoe zit het dan met de luxueuze DALI IO-12 koptelefoon die voor duizend euro in de winkel ligt?
lees verder>>

Fabrieksbezoek Canton:

Gepubliceerd op 5 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Fabrieksbezoek Canton 2023_7Waarom Canton in hun thuisbasis gaan opzoeken? Redenen genoeg. Er is de gloednieuwe Reference-lijn, waarmee de Duitsers met de spierballen rollen en hun R&D-knowhow tentoonstellen. Maar er is ook het merk zelf, dat over een periode van vijftig jaar uitgroeide tot marktleider in Duitsland. Ook in Nederland en België wordt er hard gewerkt om de geslaagde luidsprekers van Canton bij meer muziekliefhebbers op het menu te krijgen.
lees verder>>

HiVisit AVNUE: "De klant blij, wij blij. Dat is het ultieme doel"

Gepubliceerd op 4 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HiVisit AVNUE 2023_16Een jaar geleden kwamen we het fonkelnieuwe pand van Audio TV Centrum ontdekken. Nu keren we twaalf maanden later terug om kennis te maken met de volgende stap in de transformatie van de gewaardeerde speciaalzaak in Eindhoven: een nieuwe naam (AVNUE) – maar wel met vertrouwde waarden.
lees verder>>

Hollywood bij je thuis: HiVisit M&K Sound op New Music Show

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
M&K Sound op New Music 2023_3Hollywood is dol op M&K-speakers. Het merk wordt regelmatig gebruikt bij de sound mixing van kaskrakers, zoals meerdere Star Wars-episodes en de Tolkien-films van Peter Jackson, en dus: "Als je filmgeluid wil horen zoals de regisseur het bedoelde, dan zijn dit de luidsprekers die je moet hebben". Na een eerste aangename ontmoeting op het Dutch Audio Event trokken we naar de New Music Show in Brussel om die claim van naderbij te onderzoeken.
lees verder>>

Review Marantz Stereo 70s: AV-receiver voor twee speakers (en een sub)

Gepubliceerd op 27 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Review Marantz Stereo 70s_2AV-receivers zijn te complex, stereoversterkers werken zelden goed samen met de tv. De brug tussen die twee wordt gelegd door de Stereo 70s, een stereotoestel met meer dan genoeg HDMI-ingangen, ondersteuning voor de nieuwste HDR-standaarden en streaming aan boord. Het beste van beide werelden? Dat moeten we eens onderzoeken.
lees verder>>

Verslag Audio Show iEar' 2023: AV-plezier op grote schaal

Gepubliceerd op 20 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Verslag Audio Show iEar 2023Een ding is zeker: de status van de Audio Show iEar' als grootste en misschien toegankelijkste AV-show van de Benelux is veilig gesteld met editie 2023. Het was bijzonder druk, en verveelde gezichten zag je er nergens. Een mooi cadeautje voor de winkel die dit jaar twintig jaar oud is, maar vooral aan de muziekliefhebber.
lees verder>>

Introductie Arcam Radia

Gepubliceerd op 15 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Introductie Arcam RadiaMet de lancering van de betaalbare Radia-familie wil Arcam een breder publiek aanspreken. "Maar wel met behoud van de geluidskwaliteit waarvoor we bekend staan", luidt het. Op een event in Antwerpen kregen we een kans om alvast de nieuwe toestellen van dichtbij te zien en te horen.
lees verder>>

Review Mission 700: Vintagelooks maar geen retrogeluid

Gepubliceerd op 14 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2022-09-02 Mission700De Mission 700 zijn het tweede retroproject die we van de luidsprekerbouwer zien opduiken. De iconische speakers die mee de naam van het Britse merk vestigen zijn helemaal terug, incluis het grotere formaat en de witte voorkant. Maar is de weergave ook in de jaren tachtig blijven steken?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE