Artikelen van Jamie BiesemansReview Lindemann Limetree Phono II: Mini-audiofiel brugt platenspeler en versterker

Gepubliceerd op 5 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Lindemann Limetree Phono II_7Je wil een platenspeler verbinden met een versterker zonder phono-ingang of een paar actieve speakers? Wat je nodig hebt is een phono-voorversterker. In deze review bekijken we een compacte en intrigerende optie van Lindemann, zowel geschikt voor gangbare MM-cartridges als heel wat MC-types. Zijn prijskaart uit de middenklasse verhult echter een behoorlijk audiofiele opbouw.
lees verder>>

Review Elac Concentro S503: Compacte high-enders met een fenomenale soundstage

Gepubliceerd op 27 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review ELAC Concentro S503 _13Concentro en ELAC? Dan denk je wellicht aan kolossale vlaggenschepen met fraaie welvingen en alle snufjes die het bedrijf uit Kiel kon bedenken. Maar er is ook deze junior van de familie, de S503. Het is een echte high-end boekenplankspeaker, compact én voorzien van een buitengewone coaxiale driver. Met een JET-tweeter, uiteraard.
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Network II en USB-DAC: Kleine upgrades, groot verschil

Gepubliceerd op 24 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2021-06-04 Limetree-Network-II-Bridge-IIWe hebben niet vaak audiotoestellen op bezoek gehad die zo misleidend overkomen als de Limetree-reeks van Lindemann. Door hun zeer bescheiden formaat lijken ze op eerste zicht niet volwaardig 'hifi', maar dat blijkt in het geval van de Limetree Network II en USB-DAC helemaal niet te kloppen. In een review bekijken we deze fraaie combi, op een later moment testen we ook de Limetree phono-versterker.
lees verder>>

Review GoldenEar SuperSub X en XXL: Chique subwoofers met helder ultralaag

Gepubliceerd op 17 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
GoldenEar SuperSub X en XXL_10GoldenEar bracht een hele tijd geleden twee subwoofers uit die vier drivers -twee actief, twee passief- in relatief compacte behuizingen stopt. In deze review bekijken we die SuperSub X en XXL, waarbij de eerste echt wel een klein formaat combineert met verrassend laag. En die XXL? Die is helemaal trouw aan z’n naam.
lees verder>>

Review RØDE NTH-100: Pro-hoofdtelefoon als neutrale muziekmaker

Gepubliceerd op 11 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
RØDE NTH-100_3RØDE moet je aan filmmakers en audiocreatievelingen niet voorstellen, onder meer dankzij een lijn hoog aangeschreven microfoons. Recent presenteerde het Australische merk voor het eerst een gesloten pro-hoofdtelefoon die ook de muziekliefhebber kan aanspreken. Een no-nonsense design en redelijk prijskaartje zijn precies wat je verwacht van RØDE. Maar hoe zit het met de klank?
lees verder>>

Review Paradigm Founder 120H: Grote allrounders die zich graag aanpassen

Gepubliceerd op 8 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review Paradigm Founder 120F_17Toen we de Paradigm Founder 100F beluisterden, waren we enorm onder de indruk. Een echt topmodel? Jawel, maar niettemin toch niet het echte vlaggenschip in de nieuwe luidsprekerlijn. Die rol is namelijk weggelegd voor de 120H, een nog grotere vloerstaander die op een belangrijk punt afwijkt van de andere Founders, maar ook van de meeste andere luidsprekers. De Founder 120H heeft een ingebouwde subwoofer, bijgestaan door de gebruiksvriendelijke ARC-kamercorrectie die je ook bij Anthem terugvindt.
lees verder>>

Review Audio-Technica ATH-M20xBT: scherp geprijsd en geweldige accu

Gepubliceerd op 28 juni 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Audio-Technica ATH-M20xBTMet de M20xBT presenteert Audio-Technica een draadloze versie van zijn goedkope en populaire studiokoptelefoon. Ondanks dat pro-label is deze Bluetooth-hoofdtelefoon voor iedereen interessant gemaakt. Een spectaculaire autonomie en een zeer aangenaam prijskaartje zijn al sterke lokmiddelen. Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit?
lees verder>>

Bowers & Wilkins Panorama 3: Elegant, compact en detailrijk

Gepubliceerd op 17 juni 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2022-03-03 BenWPanorama3High-end soundbars met Dolby Atmos maar zonder aparte subwoofer die veel plaats inneemt? Zo zijn er niet al te veel. De Bowers & Wilkins Panorama 3 heeft dus wel echt iets te bieden. Maar wat kun je precies verwachten van een soundbar van een leidend hifi-merk?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE