Artikelen van Jamie BiesemansReview Argon Solo: budgetvriendelijke streamer (met Roon!)

Gepubliceerd op 15 oktober 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Argon SoloArgon Audio profileert zich graag als een prijsvechter, met audiotoestellen uitgerust met heel redelijke prijskaartjes. En laat dat nu een beschrijving zijn die helemaal past bij de nieuwe Solo-streamer. Dit compact kastje is wellicht de goedkoopste streamer die je kunt vinden die zowel AirPlay 2, Chromecast als Bluetooth-streaming aan je muzieksysteem toevoegt. En dit 250-euro kostend ding is nog eens Roon Ready ook.
lees verder>>

Review Meze Audio Elite: ja, het kan nog beter

Gepubliceerd op 15 oktober 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Meze Audio EliteHoe kon Meze Audio de fijnzinnige Empyrean overstijgen, wellicht de hoofdtelefoon die het meest het etiket 'kunstwerk' verdient? Een onmogelijke opdracht, leek het wel, maar met de nodige tweaks en verbeteringen aan de unieke driver werd het toch mogelijk om een Elite-editie te fabriceren. Elite is natuurlijk wel echt een boude claim. Dat moet je durven - en kunnen waarmaken.
lees verder>>

Review Audirvana Studio: Muziekspeler met totale controle

Gepubliceerd op 13 oktober 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Audirvana reviewRoon is de ongekroonde koning van de audiosoftware, onder meer dankzij een brede ondersteuning door hifi-fabrikanten. Het is echter niet de enige audiofiele muziekspeler. Er is ook nog Audirvana, sinds kort met een opgefriste Studio-versie vernieuwd. Een strakke interface, veel tweakingopties voor aangesloten DAC's, een goede DNLA-ondersteuning en een zachter prijskaartje zijn de onderscheidende elementen.
lees verder>>

Review Q Acoustics Q Active 200: boeiend, excentriek en muzikaal

Gepubliceerd op 2 oktober 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Q Acoustics 200 ActiveActieve luidsprekers met ingebouwde streaming zijn 'hot'. En waarom niet? Als ze juist ontworpen zijn, kan een actieve stereoset zeer goede geluidskwaliteit naar je woonkamer brengen met minimale bekabeling en geen extra apparatuur. In deze review bekijken we de Q Active 200-speakers van Q Acoustics, een merk dat graag inzet op 'value for money'. Qua design iets aparts, maar ook heel rijk aan functies en connectiviteit.
lees verder>>

Review Bowers Wilkins 804 D4: Een nieuwe klassieker

Gepubliceerd op 27 september 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Review Bowers & Wilkins 804 D4Wanneer Bowers & Wilkins een nieuwe 800 Series introduceert, gaat de aandacht altijd naar de high-end Bowers & Wilkins 800-modellen met een turbinekop. Maar de speaker dat ons deze keer echt intrigeert is de iets traditionelere 804 D4, de vloerstaander die in deze nieuwe generatie enorm onder handen is genomen. Een forse stap richting de prestaties van de grote 800-modellen?
lees verder>>

Review DALI Katch G2: Deens doosje met serieuze skills

Gepubliceerd op 20 september 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Review DALI Katch G2Kun je de geluidskwaliteit die 'echte' hifi-speakers bieden brengen naar een compacte Bluetooth-luidspreker? Velen beloven het, maar DALI is een van de weinigen die met de Katch ook effectief deed. Het bewijs dat je dankzij een echte achtergrond in hifi veel kunt realiseren. Nu is er de nieuwe Katch G2: hetzelfde design, dezelfde troeven, maar met een aantal handige tweaks. Enne, hoe klinkt het als je er twee samenvoegt tot een stereopaar?
lees verder>>

Introductie Bowers & Wilkins 800 D4 in Abbey Road Studios: 'dit was een monsterproject'

Gepubliceerd op 7 september 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Bowers & Wilkins 800 D4 Abbey RoadGewoon al in de buurt van Abbey Road komen is nostalgisch afdalen in muziekgeschiedenis. Het bekende Londense zebrapad van de hoes van het gelijknamige album van de Fab Four, weet je wel. De iconische studio's bezoeken is daarnaast eveneens een diepe duik nemen in een belangrijk stukje hifi-erfgoed. Abbey Road is immers sinds 1980 een thuis voor de 800-reeks van Bowers & Wilkins. En dat is ook precies waarom we met de pers en dealers naar deze muziektempel trokken: de introductie van de nieuwe 800 D4-lijn. Want een vlaggenschip verdient ook echt een thuishaven op maat.
lees verder>>

Review IsoTek EVO3 Aquarius 6 power conditioner

Gepubliceerd op 3 september 2021
Auteur: Jamie Biesemans
IsoTek EVO3 Aquarius 6De EVO3 Aquarius 6 is een populaire netfilteroplossing van IsoTek. Een groot voordeel is dat je met dit luxueus ogend toestel meteen heel je muzieksysteem van stroom voorziet, zonder gedoe met aparte filtering of beveiligingsmaatregelen per audiotoestel. Toch is het intern zo opgebouwd dat alles gescheiden blijft.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE