Artikelen van Jamie BiesemansReview Dynaudio Emit 20: Ontspannen genieten

Gepubliceerd op 19 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Dynaudio Emit 20In de voorbije jaren heeft Dynaudio zijn pijlen vooral gericht op het hogere segment, met de nostalgische Heritage Special, de zeer gewaardeerde Evoke-reeks, de Contour i-familie en de luxueuze Confidence-lijn. Met de goedkopere Emit-luidsprekers hebben de Denen echter eindelijk weer snoepgoed voor het instapsegment. Uitstekend nieuws voor muziekliefhebbers die hun luisterbudget willen omzetten in maximaal luisterplezier?
lees verder>>

Review SVS SB-1000 Pro: Redelijk prijskaartje voor een heftige aardbeving

Gepubliceerd op 15 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
SVS SB-1000 ProMet de lancering van de 1000 Pro-familie vernieuwt SVS zijn instapmodellen van zijn subwooferaanbod. Het is een serieuze upgrade, want nu krijg je ook de uitgebreide DSP-controle via een app die de hogere SVS-modellen zo goed maakt. We testen de SB-1000 Pro, het gesloten model dat een relatief compacte bouw huwt met een diepe laagextensie.
lees verder>>

Review DALI Opticon 8 Mk2: een extra grote portie DALI

Gepubliceerd op 6 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
DALI Opticon 8De laatste tijd ging er bij DALI veel aandacht naar actieve modellen zoals de Rubicon C en Oberon C. De speakerbouwer is passieve luidsprekers echter niet uit het oog verloren. Hoe populair die actieve modellen ook worden, klassieke hifi-speakers die een aparte versterker nodig hebben krijg je nooit uit het DNA van het Deense merk. Vanwege de MK2-aanduiding lijkt het om een minder belangrijke updatetje te gaan, maar dat is wat te bescheiden van die DALI-mensen. De Opticon 8 MK2 en Opticon 2 MK2 die wij op bezoek krijgen, bleken toch op veel fronten veranderd te zijn. Zodanig, dat we ze zelfs apart behandelen. In de review is dat de Opticon 8 MK2 vloerstaander.
lees verder>>

Is Apple Music goed nieuws voor de hifi-liefhebber?

Gepubliceerd op 2 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Apple MusicApple Music biedt nu eindelijk muziek in losslesskwaliteit aan. En soms zelfs in hi-res of in Dolby Atmos. Moet je hier wakker van liggen? En hoe speel je dit alles nu eigenlijk af? We (en letterlijk heel de redactie heeft er aan meegedacht) duiken er diep in. Want op elke vraag lijkt het antwoord: "Ja, maar..."
lees verder>>

Review: Paradigm Founder 100F - recht in de roos

Gepubliceerd op 1 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2021-03-03 ParadigmFounderBij een Britse of Duitse 'sound' kunnen we ons nog iets inbeelden. Maar bestaat er zoiets als een Canadees geluid? Als we kijken naar naar de fonkelnieuwe Founder-reeks van Paradigm, dan moet dat wel zoiets zijn als de 'Sound of Science'. We parafraseren dan even de Beastie Boys, maar het is nu eenmaal zo. Het Canadese merk haalt immers zijn ongelooflijke technische knowhow boven om luidsprekers te creëren die in een hedendaagse woning op topniveau presteren.
lees verder>>

Hi-Visit Headphone Auditions: een schatkamer vol head-fi

Gepubliceerd op 25 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Headphone AuditionsIn Nederland - en misschien wel in heel Europa - is geen enkele winkel zo gespecialiseerd in head-fi als Headphone Auditions in Amsterdam. Het aanbod aan echte high-end is niets minder dan adembenemend. Sinds kort is deze hemel-op-aarde voor de hoofdtelefoon-lover verhuisd en stukken groter geworden. "Hey, wacht eens even, wat doen die speakers hier?"
lees verder>>

Review: KEF KC62

Gepubliceerd op 21 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
2021-01-21 KEF KC62 SubwooferMet de KC62 presenteert KEF een van de meest intrigerende audioapparaten van 2021. Minstens even boeiend als de spitstechnologie die onder de motorkap zit is de keuze van het merk om hun research and development te focussen op een producttype dat zelden het hart van een hifi-liefhebber sneller doet kloppen.
lees verder>>

Review: Wharfedale Diamond 12-serie in stereo en surround

Gepubliceerd op 20 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Wharfedale Diamond 12.0In deze review bekijken we de nieuwe Diamond 12-reeks van Wharfedale. Het zijn luidsprekers die niet heel veel kosten en toch echte hifi-kwaliteit beloven. Maar klinken ze echt wel goed voor muziek? En wat als je de verschillende Diamond-modellen combineert om een bereikbare 5.1-surroundopstelling te bouwen?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE