HI-VISITHifi Home

Verhuizen en verbouwen

Bart Nijman | 16 november 2011

Hifihome groeide door al die pioniersactiviteiten wederom uit zijn vel. Eind jaren ‘80 werd uitgekeken naar nieuwe winkelruimte en zo kwam het dat Bernhard Viane in 1990 na achttien jaar weer terecht kwam in Sint-Kruis, dit keer aan de Maalse Steenweg 149. Drie verdiepingen en meer parkeerruimte gaven de zaak een nieuwe impuls. Zoon Johan is dan inmiddels ook al actief in het bedrijf. In 2003 neemt hij samen met zijn partner Tanja Fourie de winkel van zijn vader over, waarna er een evolutie op gang komt die ruimte biedt aan een wat meer commerciële aanpak van de winkelinrichting. Zonder de filosofie waarop Hifihome gebouwd is in de steek te laten overigens, want topkwaliteit in beeld en geluid komt nog altijd boven uiterlijk vertoon en design en zowel vader als zoon Viane zullen altijd proberen om hun klanten - binnen hun budget - met het beste materiaal naar huis te sturen.

Hifihome

De verbouwing van de zaak laat die ontwikkeling duidelijk zien: vooraan in de heldere en mooi ingerichte zaak trekt een 21 meter lange lcd-wand met schermen van Philips, Sony, Sharp en Hantarex de aandacht, is er een vitrine met videocamera’s en audiomengpanelen en een stelling met compacte designsets, terwijl er halverwege nog een aparte ruimte is ingericht waar demonstratiemodellen uit de Bowers & Wilkins-lijn gepresenteerd worden. Daarnaast verhandelt Hifihome talloze andere merken als Denon, Tivoli, Monitor Audio, Marantz en Sonos.

Hifihome

Die laatste biedt momenteel een productlijn met B&W aan waarmee je alle audio- en videoapparatuur in huis centraal kunt bedienen, weer iets waar Hifihome in België (én Nederland) de eerste mee is. “Op de begane grond koop je met je ogen en op de bovenverdieping en in de kelder, waar demoruimtes voor beeld en geluid zijn ingericht met onze topproducten, koop je met je oren”, zo verwoordt Bernhard Viane het. Waarmee we aanbeland zijn bij de mensen achter Hifihome: de heren Viane zelf, die professioneel maar met een duidelijke liefde voor hun vak vertellen waar Hifihome voor staat.


EDITORS' CHOICE