REVIEWRevo

Streaming

Max Delissen | 16 december 2010 | Revo

De streamingfunctie van de Revo AXiS verdient een eigen hoofdstukje, want daar is wel wat over te vertellen. Hoewel de functie goed werkt liep ik tegen een paar dingen aan die wat mij betreft enige toelichting behoeven. Zo werkt de AXiS niet als zelfstandige streamer zoals bijvoorbeeld Squeezebox en Sonos dat doen. Er moet gebruik worden gemaakt van een externe UPnP speler op een in het netwerk gedeelde computer. Op een PC kun je daarvoor volgens Revo het beste Windows Media Player gebruiken, en voor een Mac moet een aparte UPnP plugin worden gebruikt. Revo raadt hiervoor EyeConnect van Elgato aan. Als het programma eenmaal is geïnstalleerd werkt het onzichtbaar op de achtergrond. Ik ontdekte wel dat het erg belangrijk is om eerst het programma te downloaden en te installeren, en daarna pas via de Revo naar gedeelde media te gaan zoeken. Dat staat niet met zoveel woorden in de gebruiksaanwijzing, maar als je een andere volgorde hanteert bestaat de kans dat het niet goed werkt. Hou er ook rekening mee dat de volledig functionele gratis testversie van EyeConnect na 30 dagen verloopt. Hierna blijft alleen de functie voor audio streamen werken, wat voor de Revo overigens voldoende is.


Klankmatig

De Revo AXiS klinkt recht uit de doos niet onaardig, maar bij de vanuit de fabriek ingestelde neutrale stand van de equalizer is het geluid wat dun. Plaatsing bij een wand levert meer laag op. Wie op zoek is naar een vol geluid kan ook nog gebruik maken van de verrassend subtiele loudness functie, en zelfs nog meer laag via de toonregeling toevoegen. Dit levert na enig uitproberen een prettig geluid met voldoende body op, maar heeft als nadeel dat er dan op hoger volume wat vervorming optreedt. Heel erg hard kan de Revo sowieso niet, maar dat beschouw ik niet als nadeel.
Conclusie

Er zijn een paar dingen heel erg goed aan de Revo AXiS. De user-interface is de beste die ik ooit tegenkwam bij een tafelradio, en de bediening via het aanraakscherm verloopt gladjes. De veelheid aan functies zorgt ervoor dat je nooit om muziek verlegen zit, en met enig tweaken krijg je een fijn geluid. Hij is klein genoeg om als wekker op het nachtkastje te staan, en de dubbele wekfunctie is handig voor echtparen of andere bed-delers die op verschillende tijdstippen aan de dag beginnen. Een welkome aanvulling in een groeiende markt wat mij betreft.
De Revo AXiS is leverbaar in zwart en kost 249 euro. De los leverbare afstandsbediening is te koop voor 14,95 euro.


EDITORS' CHOICE