NIEUWSKlipsch

Klipsch ProMedia GMX D-5.1

Redactie HiFi.nl | 10 februari 2003 | Klipsch

Klipsch Audio heeft zich sinds de introductie van de ProMedia lijn van multimedia speakers in 1999 mogen verheugen op lovende kritieken van vrijwel elk computer en game magazine. Een nieuwe systeem in deze lijn wordt een dezer dagen verwacht op de markt, de Klipsch ProMedia GMX D-5.1.

Zoals de naam al zegt is het een 5.1 surround sound luidspreker systeem met een ingebouwde 100 Watt versterker. Speciaal voor het systeem heeft Klipsch ook een controle/schakelkastje uitgebracht dat gelijktijdig zal verschijnen. De verwachtte prijs van het kastje is 349 euro en de complete set speakers zal over de toonbank gaan voor 849 euro.

Het speakersysteem is speciaal ontwikkeld voor gebruik met PC, Mac of spelcomputer. De GMX D-5.1 is in staat Dolby Digital en Pro Logic II te decoderen en kan naast de genoemde computer toepassingen ook gebruikt worden voor CD en DVD spelers. Klipsch heeft in de ontwikkeling rekening gehouden met de mogelijkheid het systeem uit te breiden met de eigen vloerstatieven of muurbeugels.

Volgens Klipsch zelf is de nieuwe aanvulling van de ProMedia het nieuwe bewijs dat Klipsch voorop loopt in de ontwikkeling van multimedia speakers en dan bedoelen ze niet alleen de geluidskwaliteit, maar ook het industriƫle ontwerp is uniek in zijn soort. Het systeem bestaat uit vijf identieke tweeweg satelliet speakers die magnetisch zijn beschermd tegen storingen en vervorming van het signaal. Binnenin de speaker is verder de eigen MicroTractrix tweeter gemonteerd die met name bij hoge frequenties het geluid helder en precies weergeeft. Elke satelliet speaker staat op een voet die 45 graden gedraaid kan worden. Daarnaast natuurlijk een subwoofer waarop de andere vijf makkelijk zijn aan te sluiten. De controle module heeft naast de al eerder genoemde Dolby decoders onder andere standaard analoge stereo audio input en twee digitale audio inputs. Via het controle kastje is het mogelijk het volume van de hoofdspeaker, de center speaker en de subwoofer apart te regelen.

MERK

EDITORS' CHOICE