NIEUWSB&W

Sony LCDs

Bobvos | 25 september 2002 | B&W

In navolging van een aantal andere schermfabrikanten komt ook Sony met twee LCD televisies. De KLV-17HR biedt het beeld aan in het 16:9 formaat met een beelddiagonaal van 43 centimeter en de KLV-15SR biedt een standaard 4:3 formaat aan met een beelddiagonaal van 38 centimeter. Door het compacte formaat kunnen de tv’s zowat overal geplaatst worden en met de optionele wandbeugel is bevestiging aan de wand ook mogelijk.

Beide toestellen zijn gebaseerd op LCD technologie en zijn daardoor zeer plat. In een slechts 7 centimeter (on)diepe behuizing zit ook nog eens een tv-tuner voor 99 kanalen met teletekst en verder heeft het scherm een kijkhoek van 140 graden en stereospeakers van 2 x 3 Watt. De schermen zijn vanaf oktober/november verkrijgbaar en kosten € 2.799 voor de breedbeeld en € 2.199 voor het standaard formaat. Let wel, deze prijzen zijn indicatief.

Wat nog niet is geïntegreerd is in de nieuwe LCD tv’s is de toepassing van de memory stick. Sony introduceert deze toepassing wel op twee andere modellen, de KV-36FQ80 en de KV-32FQ80. Door de integratie van de Memory Stick-viewer in de televisie in combinatie met de nieuwe Extended Definition Picture technologie kunnen digitale foto’s voortaan worden weergegeven via de tv in een zeer hoge beeldkwaliteit. Extended Definition Picture maakt gebruik van een hoogwaardige videoversterker die de bandbreedte van het signaal van de beeldbuis vergroot wat resulteert in scherpe beelden en een hoge resolutie.

De FQ80 serie waar de Memory Stick dus voor het eerst op wordt ingezet is Sony’s meest geavanceerde televisietoestel voor de Europese markt en brengt de beeldkwaliteit van de FD Trinitron WEGA technologie naar een hoger plan.

MERK

EDITORS' CHOICE