REVIEWPiega

Piega Premium 50.2 Luidspreker

Toen ik in juni 2009 een fabrieksbezoek bracht aan de Piega fabriek in Horgen Zwitserland, was ik danig onder de indruk van het vakmanschap en de perfectie waarmee deze onderneming zijn luidsprekers met voornamelijk aluminium kasten vervaardigd. Maar net als denk ik velen onder ons, had ik voorafgaande aan dat bezoek toch onbewust een beetje het vooroordeel van mooie afgewerkte designluidsprekers met de feitelijke weergave op het tweede plan. Al tijdens ons Zwitserse bezoek en vlak daarna bij de Nederlandse importeur, wisten de voortreffelijke prestaties van de speelklaar opgestelde Piega modellen mij echter subiet op andere gedachten te brengen. Zou het met deze nieuwste luidsprekertelg wederom zo positief gesteld zijn?

Uit Music Emotion - Mei 2012

Een bezoek aan de Nederlandse Piega importeur BSA in de vorm van Bouke Seelemeijer en zijn charmante vrouw Bernadette, is voor mij altijd een waar feest. Niet alleen is de kantine tot in het kleinste detail helemaal in stijl van de Amerikaanse sixties uitgevoerd, ook de ontvangst is er altijd hartverwarmend spontaan en gastvrij. En aangezien Bouke altijd net zo enthousiast als gastvrij over de door hem gevoerde producten spreekt, duurde het dan ook niet lang voordat we na een perfecte cappuccino in de bovengelegen showroom naar een heel stel nieuwe Piega loten aan het luisteren waren.

En ondanks de relatief beperkte afmetingen van deze demoruimte, maakten deze nieuwelingen aangestuurd door de eveneens door BSA gevoerde Musical Technology versterkers, meteen al een positieve eerste indruk. De een presteerde daarbij nog beter dan de ander, waarbij vooral de in dit geval actief uitgevoerde Premium 7 veel indruk op mij wist te maken. Maar eenmaal bij de net nog wat hoger in het Piega programma gesitueerde gloednieuwe Premium 50.2 aangekomen, stokte bijna mijn adem.

 

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE