REVIEWPink Faun

Pink Faun Tube Phonoversterker

Ruud Jonker | 10 juni 2012 | Pink Faun

In de luisterruimte staat de Pink Faun Tube Phono versterker. Het is een product van Triple M audio shop en het merk 'Pink Faun' is feitelijk ontstaan door de toenemende vraag van klanten. Die hadden eerder ervaring met de mods, kits, reparaties en restauraties van dit bedrijf. Triple M bouwt deze audioproducten met de hand en wil geen massaproducent zijn. Het gaat om de natuurlijke klank en om het bouwen van producten voor een acceptabele prijs.

Uit Music Emotion - April 2012

De vinylmarkt kent een merkwaardige dynamiek. In de hoogtijdagen van de zwarte schijf waren er draaitafels en phonoversterkers op de markt, maar de keuze op het gebied van topkwaliteit was eigenlijk beperkt. Diverse merken en modellen, maar met een gering aantal echte uitschieters. Losse phonoversterkers waren niet talrijk, want elke versterker had een ingebouwde phonooptie.

Nadat vinyl rond 1982 doodverklaard werd, gebeurde er pakweg zes jaar later iets merkwaardigs. Samen met de in eerste instantie aarzelende terugkomst van vinyl, ontstond er een booming markt voor losse phonoversterkers en werkelijk exotisch uitziende draaitafels van zeer duurzame materialen. Niet dat elk van die oogverblindende designobjecten een superieure performance neerzet, maar het droeg zeker bij aan de popularisering van de nieuwe vinylgolf. Ook de dj-trend, de vermeende problematische prestaties van digitaal en de huidige hang naar 'nostalgia' zorgde voor een terugkeer van analoog.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE