North Star Design Essensio plus DAC

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 23 mei 2012 | Fotografie Werner Ero | North Star Design

Het uit Itali├ź afkomstige merk North Star Design is een van de weinige merken die al heel vroeg in het digitale tijdperk inzag, dat je om de hoogste weergavekwaliteit te bereiken, het (cd) loopwerk en dac het beste onderling kon scheiden. Alleen waar bijna iedereen voor een cinch (S/PDIF) of gebalanceerde (AES/ EBU) digitale verbinding koos, was het NSD die juist voor de moeilijker te implementeren maar feitelijk beter geschikte I2S (kloksignaal en digitale datastroom gescheiden wat leidt tot zeer lage jitterwaarden) standaard koos.

Uit Music Emotion - Maart 2012

Inmiddels is het digitale landschap fors veranderd, springen fabrikanten van dac`s massaal als paddenstoelen uit de grond en is het NSD desondanks gelukt, om zijn sterke vooraanstaande positie te behouden en zelfs nog verder uit bouwen. In deze test neem ik hun nieuwste product, de Essensio Plus dac eens uitgebreid onder de loep.

Het is tijdens de testperiode voor het juli nummer van vorig jaar, dat ik aangenaam werd verrast door de werkelijk zeer goede prestaties van de `gewone` Essensio dac. Niet alleen de gehoormatige prestaties waren prijsklasse technisch bovengemiddeld goed, ook de eenvoudige en bijzonder ongecompliceerde bediening, de vele nuttige aansluitmogelijkheden en de hoge mate aan universele inzetbaarheid met te allen tijde het behoud van die hoge kwaliteit, maakten op mij de nodige indruk. Maar NSD wilde meer en vragen uit de markt leidde uiteindelijk tot een subtiele maar wezenlijke opwaardering van deze dac. Ziehier het ontstaan van de Essensio Plus, de Essensio dac met meer.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE