PMC Twenty.23 luidsprekers

Het meest lastige aan het schrijven van een recensie is het op papier zetten van de eerste regels. Hoe te beginnen en welk onderwerp pak je op. Met het schrijven over PMC luidsprekers is dat nog eens extra lastig, omdat ik er onderhand zo veel van weet en keuzes moet maken. Ik zou kunnen beginnen met PMC zelf, het door en door Britse bedrijf uit Luton dat naam heeft gemaakt in de professionele wereld van muziek en film, waarna de producten eveneens in het hart gesloten zijn door de consument. Misschien is dat nog wel de beste aanzet, want wie kennis heeft kunnen maken met de mensen van PMC, weet hoeveel liefde en vakmanschap zij in hun producten stoppen.

Uit Music Emotion - Maart 2012

PMC is eigenzinnig in het ontwerpen van luidsprekers, met dank aan eigenaar en hoofd R&D Peter Thomas, door voor elk systeem, van groot tot klein, voor de lage tonen weergave gebruik te maken van de ten onrechte verguisde transmissionline- techniek. Waar andere merken kiezen voor een basreflex systeem, dat relatief simpel te bouwen en commercieel aantrekkelijk is, vinden ze bij PMC dat een luidsprekersysteem best wat meer mag kosten als de kwaliteit van de laagweergave met sprongen vooruit gaat. Intussen is er een hele familie PMC Transmissionline luidsprekers beschikbaar vanuit Luton, met als laatste nieuwkomers de Twenty Series.

Familiebanden

Ongeveer twee jaar geleden verscheen van PMC de fact.8 op de markt. Een product met een ander uiterlijk en voor een andere doelgroep dan wat PMC eerder op de markt zette. Een luidspreker die veel meer bedoeld is voor de huiskamer vanwege zijn vorm, tegelijkertijd qua klank anders is afgestemd dan de studioluidsprekers die niets verhullend rauw kunnen spelen. Geheel terecht ontving de fact.8 zeer lovende kritieken, onder andere van mij, en direct na het schrijven van mijn recensie besloot ik een paar aan te schaffen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE