Acoustic Signature Storm

Enkele maanden geleden kondigde mijn hoofdredacteur aan dat ik voor het maartnummer van Music Emotion een mooie Acoustic Signature draaitafel ter test aangeboden zou krijgen. Bij de gedachte alleen voelde ik de adrenaline al door mijn lichaam razen.

Uit Music Emotion - Maart 2012

Vanwaar die verhoogde adrenalinestroom zult u zich wellicht afvragen. Wel, dat zal ik u vertellen. Ik ken importeur Marco de Wilde van Music2. Hij levert een te testen draaitafel altijd aan als een volledig analoog bronsysteem. Dit houdt dus in dat de draaitafel bij mij thuis afgegeven wordt met inbegrip van een toonarm en een element. Daarbij is aandacht besteed aan de match, ook qua prijsniveau. In dit geval is hij zelfs nog een stap verder gegaan en heeft hij er een phono voorversterker aan toegevoegd. Ook nu heeft hij weer gezorgd voor een totaalcombinatie die menig analoog hart versneld zal laten kloppen. Allereerst is de draaitafel een compleet nieuw ontwerp. Daarnaast is ook de toonarm de eerste van zijn soort in Nederland.

En zelfs het element is speciaal voor deze test vervaardigd door de Nederlandse, zowel nationaal als internationaal vermaarde, analoog goeroe Aalt Jouk van den Hul. De phono voorversterker van diezelfde van den Hul mag dan al wat langer leverbaar zijn, maar juist omdat zowel het element als de phono voorversterker afkomstig zijn van dezelfde ontwerper mag je als recensent verwachten dat ze naar alle waarschijnlijkheid optimaal op elkaar afgestemd zullen zijn. Logisch dus dat de verwachtingen bij mij, als echte vinylliefhebber, hoog gespannen zijn en dat mijn adrenalinepeil aan het begin van de test hoog is.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE