REVIEWBlumenhofer

Blumenhofer Acoustics Wiki

René van Es | 21 april 2012 | Blumenhofer

Eigenlijk is het gekkenwerk om met de auto op vrijdag naar Zuid-Duitsland te rijden, dan op zaterdag naar een set luidsprekers te luisteren om vervolgens op zondag terug naar huis te gaan, ware het niet dat de betreffende luidsprekers ruim 300 kilo wegen en zeker niet in mijn huiskamer passen. Het werd een ervaring in de orde van Wilson Grand Slamm X-1 of Avalon Osiris, maar dan nog een flinke stap verder. Blumenhofer Acoustics Wiki zet mijn referentie, waarschijnlijk voor de komende jaren, en blies mij bijna letterlijk omver.

Uit Music Emotion - December 2011

Blumenhofer Acoustics is het bedrijf van Thomas Blumenhofer, van oorsprong een meubelbouwer en audioliefhebber. Na 35 jaar luidsprekers bouwen heeft hij nog steeds zijn eerste hoornsysteem, dat hij in de koeienstal van zijn vader bouwde, niet vergeten. Toen hij 18 jaar oud was stichtte hij zijn bedrijf.

Thomas werd in de eerste jaren vooral bekend door het inbouwen van gevouwen bashoorns in Volkswagen Kevers. Op carhifi beurzen en bijeenkomsten ging hij gegarandeerd met orders naar huis wanneer zijn Kever tekeer ging. In de beginjaren werd Blumenhofer daarnaast leverancier in het professionele circuit. In menige bar en menig restaurant en in vele discotheken spelen Blumenhofer hoornsystemen. Zelfs in concertzalen in München. Ook tijdens een liveconcert was Blumenhofer vaak de man achter het PA-systeem. Anekdotes rond zijn persoon zijn de bouw van een hoorn in de tuin van zijn huis met de afmeting van een garage, waarmee hij kilometers ver geluid door de streek bracht en zijn home cinema systeem dat tot 4 Hertz kon weergeven.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE