BLOGTangent

Tangent: fraaie Deense hebbedingetjes


Dieter van den Bergh | 07 september 2011 | Tangent

15-Jarige meisjes zijn er verzot op, weet de Deen Dan Ranfelt van Tangent; de witte of rode PearlBox. Het ding oogt precies als een sieradendoosje, maar is in werkelijkheid een op afstand bedienbare iPod-dock met onzichtbare speakers verstopt achter zacht fluweel. Op het knoppenloze doosje is ook een iPhone aan te sluiten. En omdat een iPhone soms te duur is voor 15-jarige meisjes ook alle andere soorten telefoons.De PearlBox, ontworpen door Jean-Yves Le Porcher, lijkt allesbehalve op een radio, net zo min als de Fjord, een stijlvolle zwarte kubus ontworpen door Jacob Jensen. Vooruitstrevend design, maar tegelijk ook 'old fashioned', zegt Ranfelt. "Je herkent er de typische signatuur van Jensen in zoals ook bekend van de oude B&O-modellen." De Fjord is een met een afstandsbediening zeer eenvoudig te bedienen multi-system met dock voor iPhone en iPod, een cd-speler, FM- en DAB-radio.


Foto: Tangent Fjord

Pas als je hem aanzet en er een display verschijnt, herken je er iets van een geluidsinstallatie in. De speakers zitten aan de zijkant, het geluid dat eruit komt is verrassend krachtig. "Het beste kun je hem op 1 mm van de muur hangen", weet Ranfelt, dan komen de bassen het best tot hun recht.

Ook te zien in de Tangent-stal; een prototype van de Alio, een sportieve compacte radio, met speakers aan verschillende kanten die je op verschillende manieren neer kunt zetten. En vele kekke retro-radio's, bijna allemaal met DAB+, te koop vanaf zo'n 150 euro.


Foto: Tangent Alio

Wat is dat toch met radio's en Tangent? Ranfelt lacht: "De radio is een prachtig avontuurlijk product en maakt vooral onder jongeren de laatste jaren een ware revival door. Ze zijn er vaak mee opgegroeid en willen nu ook zelf zo'n ding op hun kamer. Maar dan wel met de mogelijkheden van nu, zoals digitale radio, dat erg populair is, en waar je alle kanten mee opkunt. Al ben ik me ervan bewust dat je dat dan wel moet hebben in je land. Wat dat betreft zijn Duitsland en Denemarken gezegend."
 
De PearlBox van Tangent kost 180 euro, de Fjord 450 euro. Beiden moeten in oktober in de winkel liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE