NIEUWS

Spektakel met Meridian

Patrick van den Bergh | 21 oktober 2007
Toen ik langs de ingang van de Baroniezaal liep, werd al snel mijn aandacht getrokken door het spektakel dat uit deze ruimte klonk. Slagwerk op hoog volume, heerlijk “knallen” zoals dat met goed slagwerk kan. Viertron showde de Meridian in-wall en on-wall luidsprekerlijn.

Aangestuurd met Meridian apparatuur werden de kunsten van de on-wall luidspreker, de A350, gedemonstreerd. De A350 is een slank paneel welke sierlijk aan de muur gehangen kan worden, een groots geluid zonder een grote luidspreker die onsierlijk midden in de kamer staat. Een tweeweg systeem met dual bass-drivers, twee middentoners en een ribbon tweeter, actief aangestuurd met een G41 actieve cross-over/versterker. Ondanks het geringe volume van de kast was deze luidspreker kwam deze luidspreker tot een groot frequentiebereik en Viertron demonstreerde dit dan ook maar al te graag door het volume flink op te schroeven. Het drumwerk waarmee gedemonstreerd werd, klonk groots en wist menig bezoeker zeker te imponeren op zowel volume alsook frequentiebereik en impact daarin.

Deze luidsprekerlijn wordt gecomplementeerd met kleinere modellen die zowel weg te werken zijn in de muur alsook aan de muur geplaatst kunnen worden. Ze zijn zowel verkrijgbaar als passief alsook actief model. Met een vanaf prijs van 1.995 euro voor het kleinste model, de P320i, zet Meridian met deze luidsprekerlijn een goed alternatief neer voor mensen die wel groots geluid in de kamer willen hebben maar verder geen esthetische inbreuk in de woonkamer willen doen door het plaatsen van een groot systeem. Dit smaakt zeker naar meer!

EDITORS' CHOICE