PMC IB2i luidsprekers

René van Es | 01 juli 2011 | PMC Fact Series

De historie achter de IB2i luidspreker van het Engelse merk PMC is te danken aan het Japanse bedrijf JVC, dat een monitorsysteem zocht voor hun surround opnames. De keuze viel niet op de grootste monitors van het bedrijf wegens ruimtegebrek in de mastering studio. Maar, zo bedacht men bij JVC, wij willen wel die enorm fraaie dome middenunit inzetten die iedereen toen al kende uit de BB5.

Eigenaar en ontwerper van PMC, Peter Thomas, bood aan de IB1 zodanig aan te passen dat de dome toepasbaar zou zijn. Dat betekende dat het filter een aanzienlijke wijziging moest ondergaan. Gelukkig kon het gehele basgedeelte zo goed als gehandhaafd blijven, net als de afmetingen van de kast.

Pakweg zeventig procent van de IB1 was terug te vinden in de IB2. Bij JVC kwamen nogal wat studiomensen over de vloer en al snel kwam er uit die hoek veel vraag naar de IB2. Daarmee werd het een productiemodel, eerst alleen voor de professional, later ook voor de consument. Recent is de consumentenversie aangepast met een tweeter die iets ruimer en vriendelijker klinkt dan de pro versie en is aan de naam van de IB2 een i toegevoegd. Voor de professional is er nu een IB2+.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE