ARTIKELSharp

Sharp introduceert flexibele projectoren

Redactie HiFi.nl | 16 februari 2012 | Sharp

Locaties waar met wisselende projectieschermen gewerkt wordt, zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Om dit proces te vereenvoudigen, introduceert Sharp de XG-SV100W en XG-SV200X.

Deze nieuwe projectoren zijn de perfecte oplossing voor conferentiezalen, trainingslocaties of vergaderruimten waar hoogwaardige beeldweergave op verschillende projectieschermen gewenst is. Dankzij de gemotoriseerde rotatiemodule is het eenvoudig om deze DLP-projector 360 graden te draaien.

Het wisselen tussen  projectoren tijdens een meeting kan voor hinderlijke situaties zorgen. De nieuwe XG-SV100W en XG-SV200X van Sharp vereenvoudigen dit dankzij een innovatieve rotatiemodule. Hierdoor kan je van scherm veranderen zonder dat de projector losgekoppeld hoeft te worden. De meegeleverde afstandsbediening maakt het tevens mogelijk om acht standaard projectiestanden met videoconfiguratie voor te programmeren.

 

 

De projectoren van de nieuwe SV-serie leveren maximale flexibiliteit voor gebruik in conferentiezalen, vergaderruimtes, auditoriums en klaslokalen. De rotatiemodule en video-instellingen passen zich automatisch aan wanneer de gebruiker wisselt van configuratie. Bovendien beschikken beide projectoren over een hoogwaardig projectiesysteem en extra opties.

Niet alleen de positie van de projectie is voor te programmeren, ook met andere instellingen, zoals het zoombereik, de focus, lensshift en de inputbron is dit mogelijk. Op deze manier kun je een ruimte in verschillende secties indelen. Voor organisatoren van conferenties of evenementen is een efficiënt gebruik van de ruimte vaak een must. Met de nieuwe projectoren van Sharp is dit zeer eenvoudig. De rotatiemodule in de projectoren kan op ieder gewenst moment schakelen tussen de projectieschermen. Met een druk op de knop wordt gewisseld van projectiestand en videoconfiguratie.

Allround prestaties
De Sharp XG-SV100W produceert een lichtintensiteit van 4500 ANSI lumen bij een beeldschermresolutie van 1280 x 800 pixels (WXGA). Voor de XG-SV200X geldt een intensiteit van 5000 ANSI lumen bij 1024 x 768 pixels (XGA). Beide systemen hebben een contrastratio van 2000:1. Een 2.0 optische zoom/focus lens met een gemotoriseerde horizontale en verticale lensshift, garandeert een hoogwaardige beeldprojectie bij elke afstand.

Door de toepassing van DLP-technologie zijn deze systemen daarnaast energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Beide projectoren zijn geschikt voor het weergeven van 3D-projectie en waarborgen een kleurgetrouwe weergave. De CX-SV100W en XG-SV200X zijn 3D-ready, waardoor bij invoer van geschikte content 3D weergegeven kan worden. Het ingebouwde 10-watt audiosysteem voorziet in voldoende geluid voor presentaties, ook is de projector  aan te sluiten op een extern audiosysteem. Het doorlopen van presentaties is daarnaast eenvoudig dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Beide projectoren kunnen zowel met als zonder optionele gemotoriseerde rotatiemodule gebruikt worden.

De XG-SV100W en XG-SV200X zijn vanaf heden beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 4.200,00 Euro.


EDITORS' CHOICE