REVIEW

Priscilla Ahn – A Good Day (LP)

Eric de Boer | 04 februari 2012

Priscilla Ahn. Een jong vrouwelijk talent. Een middelbare schoolperiode waarin het haar muziekleraar was die de zang- en schrijverskunsten van deze jongedame hoog achtte en haar het advies gaf om na haar schoolperiode een carrière te zoeken in de muziek. En zo geschiedde. Slechts enkele jaren later was deze artieste al gecontracteerd onder Blue Note Records en mocht ze haar debuutalbum uitbrengen.

A Good Day, zoals dit debuut getiteld is, wordt door Mobile Fidelity Sound Lab nu uitgebracht op hoogwaardig vinyl. En niet voor niets, want de muziek van Priscilla Natalie Hartranft, zoals ze echt heet, klinkt erg fijn en lijkt ultiem geschikt voor de verfijnde weergave over een goede platenspeler en dito audiosysteem. Flink beïnvloed door de muzikale omgeving van Los Angeles waar de jonge twintiger haar album uiteindelijk schreef leverde Priscilla een vrolijk, dromerig debuutalbum af. Blue Note was al eerder verantwoordelijk voor de bekendheid van Norah Jones en MoFi legt die link dan ook maar wat graag. Deze vlieger gaat overigens niet geheel op – afgezien van de jeugdige singer-songwritermuziek – want Ahn heeft een soort van ingetogenheid in haar stem en maakt eerder door popmuziek beïnvloede folkmuziek met een akoestische ondersteuning, terwijl Jones het meer moest hebben van country-achtige jazzmuziek.

Maar het album zelf kent een flinke genotsfactor mits de wat lievige vrouwelijke vocalen je aanstaan. Fijne laagjes in het geluid, juiste timbres die alleen een goed element kan oppikken, snelheid en ruimtelijkheid. De plaat heeft het allemaal. Veertien tracks fijne luistermuziek ondersteund door gitaar, vibrafoon, harp, ukelele, Wurlitzer en mondharmonica. Eigen sterke tracks en ballads zoals Lullaby of A Good Day (Morning Song), maar ook enkele covers komen sterk naar voren, zoals Masters In China van Benji Hughes en de Willie Nelson cover Opportunity To Cry. De LP kent ook nog drie bonustracks in de vorm van de nummers Mine Is Fine, We Were Free en In A Tree.

Inmiddels heeft Priscilla Ahn een tweede album uitgebracht, maar vinylfanaten moeten het eerst doen met het debuut. Gelukkig zien we ook weer eens wat recenter werk (her-)uitgebracht worden op MFSL, met een hedendaagse klank èn een goede dynamiek en helderheid. A Good Day is alleen al daarom aan te raden, want met dit soort levendige persingen maakt het label een goede beurt.

Aanvullende informatie
Label: Mobile Fidelity Sound Lab
Speelduur: 42:29 minuten
Website


EDITORS' CHOICE