De Paradigm Studio weergevers komen momenteel als versie 5. Vorig jaar maakten de Monitor 7 en 9 indruk en scoorden heel goed op prijs/kwaliteitsverhouding. De Studio-serie komt ook tegemoet aan consumenten die een extra gen hebben met betrekking tot stijl, vormgeving en toegevoegde interieurwaarde. Wellicht zijn de in de luisterruimte verblijvende Studio 10 en Studio 60 zowel een auditief als visueel hoogtepunt.
Paradigm heeft vanaf het begin (1982) samengewerkt met de NRC (National Research Council). Indertijd was Floyd Toole daar werkzaam en hij deed onderzoek naar het correleren van metingen aan luisterresultaten. Van Floyd Toole, die voor Harman werkt, verscheen recent een boek over het ontwikkelen van luidsprekers en vooral over het beoordelen en het koppelen van metingen aan wat je waarneemt (`Sound Reproduction` ISBN 9780240520094).
Paradigm volgt een wetenschappelijke methode voor de ontwikkeling van weergevers en kan bijvoorbeeld de hele crossover in een computer simuleren en doorrekenen. Zij beschikken over een van de grootste dode kamers ter wereld. Daardoor is het mogelijk om op grotere afstand van een weergever te meten en de integratie van de verschillende drivers in die meting mee te nemen. De productie van gereedschappen en alle benodigdheden om luidsprekers te bouwen gebeurt in eigen huis. Daarmee worden de marges van toeleveranciers uitgeschakeld.
Die wetenschappelijke benadering en de slimme geautomatiseerde productie maken dat Paradigm een product in de markt kan zetten dat in prijs en prestatie extreem competitief is. Veel high-end fabrikanten geraken in dezelfde vicieuze cirkel. De producten worden met de hand gebouwd. Dat zorgt voor een hoge winkelprijs. Daarom wordt er weinig verkocht, weinig gebouwd en blijven de inkoopkosten van onderdelen en de productieprijs hoog. De stap naar geautomatiseerde productie en het realiseren van een gunstige prijs/prestatieverhouding blijft dan ook uit.