Audiowinkel Technica Nova in Breda sluit helaas de deuren

Redactie Hifi.nl | 24 september 2024

Verdrietig nieuws heeft onze redactie bereikt deze week. Eigenaar Maurits van Hellenberg Hubar van Technica Nova, de winkel voor beeld- en geluidsapparatuur gevestigd in Breda die al bijna honderd jaar bestaat, is afgelopen maand plotseling overleden. De nabestaanden hebben besloten dat de winkel uitverkoop zal houden en vervolgens zal sluiten.

Technica Nova: audiowinkel sinds 1932

Technica Nova is opgericht in 1932 door de grootvader van de zojuist overleden eigenaar. In 1971 werd de zaak overgenomen door de zoon van de oprichter, genaamd Ruud van Hellenberg Hubar. Ruud deed de zaak in 2005 over aan zijn zoon Maurits maar bleef intussen in de zaak werken. Nu Maurits op slechts 55-jarige leeftijd is overleden, houdt het op voor Technica Nova. Na drie generaties gaat de winkel de deuren sluiten.

De winkel begon in een tijd dat er nog nauwelijks radio was en nog helemaal geen televisie. Radio’s moesten in die tijd nog in elkaar worden gezet. Toen de televisie kwam, bleek aandacht trekken heel simpel. Zet een televisie met daarop en willekeurig programma in de etalage van je winkel en met een paar minuten staat de stoep vol met starende mensen. Inde jaren zeventig steeg de welvaart en kochten mensen massaal beeld- en geluidsapparatuur. technica Nova groeide uit tot een bedrijf met twintig medewerkers. Het bedrijf werd ook regelmatig gevraagd om voor geluidsapparatuur bij evenementen te zorgen.

Zoals gezegd, zoon Maurits nam in 2005 de zaak over. De verkoop van witgoed werd beëindigd. De focus kwam volledig te liggen op beeld- en geluidsapparatuur, tot op heden. De komende weken houdt Technica Nova uitverkoop. Medewerkers zijn al volop bezig om de winkel daarvoor gereed te maken. Midden op de winkelvloer staan rekken met daarin een deel van de voorraad. Volgens Ruud zal er voor worden gezorgd dat klanten met vragen nog een tijd terecht kunnen bij een duidelijk aanspreekpunt.

We wensen familie en vrienden veel sterkte met het verlies van Maurits.


EDITORS' CHOICE