Audioshow met Sonus faber Sonetto G2 bij A Tube High Fidelity op 10 augustus

Redactie Hifi.nl | 07 augustus 2024

A Tube High Fidelity in Almere heeft weer een fraaie primeur in huis gehaald: op zaterdag 10 augustus aanstaande ben je er van harte welkom voor een kennismaking met de Sonus faber Sonetto-serie, voor het eerst in Nederland te beluisteren.

"De Sonus faber Sonetto serie is er een van grote bekendheid. Dat mag ook wel gezien de prachtige prestaties voor een relatief betaalbaar prijspunt."

"Na het succes van de Sonetto (G1) serie heeft de Italiaanse fabrikant diverse verbeteringen doorgevoerd, zowel cosmetisch als technisch, om nu dan eindelijk de G2 op de markt te hebben gebracht. Neem bijvoorbeeld de mid-range driver. Tijdens het produceren van hun referentie-speakers, de Suprema (a 800.000 euro per paar) heeft Sonus faber een ontdekking gedaan rondom de belangrijkste driver, de mid-range. Door het membraan in de vorm van een cameliabloem te produceren, reduceer je resonanties rondom de randen die inherent zijn aan cirkelvormige drivers. Door nog een aantal extra tweaks zoals het organische materiaal niet in een andere kleur te verven, behoudt Sonus faber haar eigen geluid."


"Ondanks dat de speakers een grondige make-over hebben gekregen is het wel nog overduidelijk een Sonetto. Grootste verschillen zijn een nieuwe betonnen voet voor extra stabiliteit en minder ongewenste resonanties, prachtige afwerking rondom de behuizing van de drivers en de introductie van aparte stofkapjes voor elke individuele driver. Dit voegt toe aan de al chique en elegante indruk van de Sonetto."

"Wij zijn een van de eerste winkels die deze serie demo-klaar heeft staan, maar vooral de eerste waar u in de gezellige sfeer van een show/demo-dag de diverse speaker modellen kan aanschouwen. Wij zullen de zeer volledige lijn gepresenteerd hebben waaronder de Sonetto II, III, V en VIII. Oh.. en het gerucht gaat rond dat wij ook de weergaloze Stradivari van Sonus faber in onze high-end ruimte zullen laten spelen. Noem het een kers op de taart."

Audioshow Sonus faber Sonetto G2
Als eerste bij A Tube High Fidelity
Zaterdag 10 augustus, 10.00 - 17.00 uur
Televisieweg 60 in Almere
(parking voor de deur, eigen terrein)

Kijk voor meer informatie op de website. 


EDITORS' CHOICE