REVIEWTeufel

Review Teufel Rockster Air 2: HiFi voor feestjes

Ronald de Boer | 04 maart 2024 | Teufel

SAMENVATTING

Met de Teufel Rockster Air 2 kom je altijd en overal goed voor de dag en de lange accuduur en vele functies en connectiviteitsmogelijkheden maken het gebruik tot een waar feestje.

PLUSPUNTEN

  • Veel functies en connectiviteitsmogelijkheden
  • Makkelijk te transporteren
  • Robuuste bouwkwaliteit

MINPUNTEN

  • Voor de beste ervaring heb je echt een tweede Air 2 nodig voor een stereo opstelling.
  • Had graag een extra equalizer gezien voor het midden

De Teufel Rockster Air 2 zet een hoge standaard in de wereld van draagbare luidsprekers, waarbij het krachtige prestaties combineert met een draadloos en gebruiksvriendelijk ontwerp. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel binnen- als buitenevenementen. 

Staat als een huis

De Teufel Rockster Air 2 is niet je standaard PA party speaker, het is een hoogstandje op gebied van functionaliteit en opties (hierover later meer), samen met het gestroomlijnde ontwerp en de portabiliteit maakt het dat deze speaker zich op elk feestje prima thuis voelt. De Rockster Air 2 is ontworpen met het oog op duurzaamheid en draagbaarheid, zo is de luidspreker compact, 32 breed, 34 diep en 59 hoog, en met het gewicht van 14 kilo relatief licht en dus makkelijk te vervoeren.

De stevige constructie beschermt de luidsprekers tegen de uitdagingen en risico’s van buitengebruik wat het ideaal maakt voor evenementen zoals feesten en barbecues. Mocht je van plan zijn een zwembadfeestje te houden, dan is de Air 2 ook een prima keuze aangezien hij spatwater dicht is.

Connectiviteit en Gebruiksgemak

Met 5.0 Bluetooth-compatibiliteit en meerdere fysieke aansluitingen zoals AUX en USB biedt de Rockster Air 2 veelzijdige connectiviteitsopties. Het uitgebreide draadloze bereik is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Voor live-evenementen of karaoke bevat de Air 2 XLR  ingangen voor microfoons en muziekinstrumenten, leuk!

De gebruikersinterface van deze Teufel is zoals we gewend zijn van de Duitsers eenvoudig en intuïtief, met duidelijk gemarkeerde knoppen en draaiknoppen. Equalizer-instellingen voor hoog en laag stellen de luisteraars in staat de klank aan te passen naar smaak en ruimte en heb je een groot feestje? Geen probleem!

Je kan namelijk gemakkelijk twee Air 2 speakers draadloos aan elkaar koppelen zodat er geen ruimte te groot is, mochten twee speakers niet genoeg zijn kan je via XLR tot wel 10 speakers aan elkaar koppelen, oh en je kunt ze bevestigen op grote PA- standaarden, wel zo gemakkelijk.

Geen zin om stroomsnoeren te moeten trekken? Geen probleem, de Air 2 beschikt over een dikke accu die makkelijk een hele avond meegaat, ja ook op hoog volume. De accu is vervangbaar en je hebt zelfs de optie om een zwaardere externe accu aan te sluiten. Dit gecombineerd met LED-indicatoren voor onder andere batterij- en connectiviteitsstatus en de mogelijkheid om accessoires zoals draagtassen, waterdichte hoezen, et cetera aan te schaffen maakt het leven met de Rockster Air 2 erg makkelijk en plezierig.

Kwaliteit op hoog volume

Wat echt opvalt bij de Teufel Air 2 is de indrukwekkende performance op hoog volume. De speaker levert een breed, energiek geluid met flink wat kracht dat op ieder feestje de toon zal zetten. De Air 2 beschikt over een 15 inch woofer en een 1 inch hoorn tweeter die makkelijk hoge volumes aankunnen zonder overweldigend te zijn, de hoge tonen zijn helder zonder vervorming of hardheid en het laag blijft lekker strak moet goede punch.

Het enige aandachtspuntje wat ik ervaren heb is dat als je op een laag volume luistert het midden wat wegvalt. Dat kun je wel wat tegengaan met de ingebouwde equalize, maar het was makkelijker geweest als er naast een equalizer voor het hoog en laag er ook eentje voor het midden was geweest. Dat gezegd hebbende is de algemene performance erg indrukwekkend. Het is wat lastig om de Air 2 in een appartement te testen dus toen een kameraad jarig was en een feestje gaf hoefde ik geen twee keer na te denken wat ik die avond zou meenemen.

Waar is het feestje?

We zaten met tien man in de tuin onder een deels afgesloten overkapping die gelukkig verwarmd was, en met een paar kratjes pils was de toon snel gezet. De muziek die uit de draadloze bluetooth speaker van merk-onbekend kwam liet echter veel te wensen over. Toen hebben we de Teufel Air 2 aangesloten en iedereen was direct enthousiast en onder de indruk van de helderheid en spreiding van het geluid. Ook was er lekker wat bass aanwezig.

Al snel werden er tal van verzoekjes gedaan van dance tot metal, en de Air 2 vulde op verzoek de relatief grote ruimte met meer dan genoeg volume. De Teufel heeft gedurende het feest volledig draadloos op middel tot hoog volume gespeeld zonder problemen, maar voor een ideale opstelling heb je er eigenlijk twee nodig. Op dat moment hebben we het over een redelijk flink bedrag maar je hoeft dan ook niets anders meer aan te schaffen om op iedere locatie professioneel muziek te kunnen draaien.

Conclusie

De Teufel Rockster Air 2 is een allesomvattend pakket van gebruikersgemak en audiokwaliteit waarmee je makkelijk op hoge volumes kan spelen zonder dat het schel of vervormd klinkt. De klank is altijd mooi helder en duidelijk met een strak en ook diepgaand laag.

Met de Air 2 kom je altijd en overal goed voor de dag en de lange accuduur en vele functies en connectiviteits-mogelijkheden maken het gebruik tot een waar feestje.

Teufel Rockster Air 2
579,99 euro | teufelaudio.nl
Beoordeling 4.5 / 5

MERK

EDITORS' CHOICE