HI-VISITEstelon

HiVisit More Music op DAE 2023: Estelon, MOON, Aurender, Shunyata, Finite Elemente, dCS

Bij More Music was een ontzagwekkende lijst van noviteiten te zien en te horen. De set waarmee muziek werd gedraaid bestond uit een paar Estelon X Diamond mkII in de kleur Silver Pure Alu Liquid Gloss. De mkII-aanpassingen omvatten een nieuwe en ultraharde diamanttweeter, nieuwe bekabeling en een nieuw cross-over netwerk met verbeterde componenten voor een groter dynamisch bereik en meer transparantie. De luidsprekers werden aangestuurd door de nieuwe Moon 761 en MOON 791.

De MOON 761 eindversterker levert moeiteloos 200 Watt aan 8 Ohm per kanaal via geavanceerde geavanceerde MDCA-technologie, waarbij volgens Olaf van Wijk van More Music de helderheid, transparantie en finesse op een nog hoger niveau zijn gebracht: “De MOON 791 is een netwerkspeler en een voorversterker in één."

"Hij biedt een combinatie van een high-end phono stage en een streaming DAC, geïntegreerd in een prachtige analoge voorversterker. Hij heeft maar liefst zeven digitale ingangen, waaronder HDMI ARC, en drie analoge ingangen, geen gebrek dus aan aansluitmogelijkheden. Het digitale deel van de MOON 791 is opgebouwd rond de geavanceerde MDE2-technologie, een digitale ‘motor’ die inkomende signalen opnieuw klokt en de gloednieuwe en extreem nauwkeurige M-VOL3 volumeregeling aanstuurt. De 791 beschikt bovendien over een groot kleurendisplay en wordt geleverd met een robuuste afstandsbediening.” 

 Als bron werd de eveneens gloednieuwe Aurender N30SA dual- chassis music server gebruikt, samen met de op Rubidium gebaseerde Aurender MC10, een 10MHz Master Clock. Olaf legt uit: “De MC10 levert dezelfde essentiële prestatie als zijn grotere broer, maar met een veel toegankelijker prijskaartje.”

Deze fraaie set stond opgesteld in een nieuw ontworpen Finite Elemente Pagode Carbon Edition audio rack. De bekabeling en de stroomvoorziening waren in handen van de nieuwe Typhon T2 en Everest 8000 power conditioner uit de Reference serie van Shunyata.

“Het nieuwe Grounding System van Shunyata zorgt voor meer finesse,” aldus Olaf, “Daarnaast vermindert het Gemini-4 Power Distributor/Chassis Grounding System uit de Performance Serie, samen met de ALTAIRA Chassis Hub alle chassis- en signaalaarde gerelateerde ruis tot een bijna onmeetbaar laag niveau.”

Desgevraagd wil Olaf ook nog wel wat vertellen over de laatste primeur: More Music is namelijk per 1 september de importeur voor de Benelux van de dCS Lina serie.

“De Lina kan dankzij het speciale ontwerp als twee-kanaals hifisysteem worden gebruikt, zoals we het hier laten zien, maar het is ook zeer geschikt voor een hoofdtelefoonopstelling.

"Het Lina systeem bestaat uit een DAC, een hoofdtelefoonversterker en een master clock, die samen óf afzonderlijk kunnen worden aangeschaft, aangepast aan de manier waarop je het liefst naar muziek luistert.” 

Ook aanwezig in de ruimte, maar niet spelend, waren de sierlijke entry-level Estelon Aura luidsprekers en onder meer de geïntegreerde hybride versterker en de nieuwe high end phonotrap van het Nederlandse buizenmerk PrimaLuna.

De grote set bestond dan misschien wel uit louter noviteiten, de componenten speelden samen alsof ze elkaar al jaren kenden. De woorden ‘dynamiek’, ‘transparantie’ en ‘finesse’ waren als gevallen, maar gelukkig bleek dat géén verkooppraatje. Olaf had niets teveel gezegd.

De set speelde soeverein en zeer ruimtelijk, met een kleurrijke, gedetailleerde en expressieve weergave waarin geen plaats was voor scherpte, maar wél voor textuur en veel microdynamiek. Het klonk allemaal verrukkelijk los en gemakkelijk, of er nu klassiek of rock werd gedraaid. More Music eigenaar Martin Odijk vervulde tijdens de show met glans en met zichtbaar plezier  de rol van DJ, waarbij hij over een uitstekende en zeer brede smaak en veel originaliteit bleek te beschikken. Geen uitgekauwde audiofiele evergreens in de playlist bij More Music, maar wel prachtige muziek die voortreffelijk was opgenomen, en die zowel de muze kietelde als liet horen hoe uitgebalanceerd het merkenpakket van More Music is samengesteld.

MERK

EDITORS' CHOICE