HI-VISITKAD Audio

HiVisit KAD op DAE 2023: leerzaam genieten met de K7

Redactie Hifi.nl | 18 oktober 2023 | KAD Audio

Kaempfer Audio Design ofwel 'KAD' is een jong en ambitieus bedrijf dat, net als vele grote namen in de markt, is ontstaan vanuit pure passie voor muziek. Het resultaat is niet gering.

De fabrikant heeft in haar relatief korte bestaan verschillende luidsprekerlijnen ontwikkeld, waarbij het topmodel, de KAD K7 EVO, mede door toepassing van innovatieve WiSA-technologie in dit segment met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt.  

Tijdens DAE brengen we een kort bezoek aan KAD-oprichter Ernest Kaempfer om een paar noten op te vangen van de door hem gepresenteerde set. We merken op dat de ruimte al tijdens de allereerste uren geheel gevuld is met nieuwsgierige luisterende oren.

Ernest kiest tijdens deze hifi-show namelijk voor een leerzame aanpak. Niet enkel wordt de luisteraar bekend gemaakt met de unieke klank- en imaging eigenschappen van de KAD K7 EVO, in deze ruimte wordt ook een korte maar leerzame workshop gegeven. 

Opname en mastering ‘weetjes'

Speciaal voor de DAE-show heeft Ernest Kaempfer namelijk een producer/deejay uitgenodigd om de aanwezigen in kamer 19 een kleine minicursus mastering en opnametechnieken te geven. Een leerzame overdracht van waardevolle kennis waarbij aan de aanwezigen wordt uitgelegd hoe, bijvoorbeeld, de soundstage kan worden verbreed of versmald om een uniek stempel op opnames te drukken.

Kaempfer voegt hieraan toe dat nog niet zo lang geleden een heel productieteam van specialisten voor één opname nodig was, tegenwoordig kan dit door één persoon met enkel een krachtige laptop worden gedaan. Hierin heeft hij beslist gelijk. Er zijn op dit gebied de laatste jaren grote stappen gemaakt. En hoe kan zo’n mini-workshop beter worden gegeven dan met de unieke en zeer open KAD K7’s. We verwachten dat sommige aanwezigen nu voor altijd met andere oren naar hun favoriete muziekalbums zullen luisteren. 

KAD K7 EVO

Telkens weer valt de hoge kwaliteit op waarmee de KAD K7 EVO gevoel en emotie in zang en spraak brengt bij de afgespeelde muziekstukken. De autoriteit waarmee de K7 EVO stemmen in de ruimte neerzet is dan ook het uitgangspunt in de ontwikkeling van de K7 EVO geweest.

Het muzikale geheel wordt vervolgens bijeengehouden door de kwalitatief goede laagweergave en deze filosofie werkt feilloos. Met de K7 EVO bewijst KAD dat een nieuwkomer van Nederlandse bodem op vele vlakken grensverleggend kan zijn. | kadaudio.com

MERK

EDITORS' CHOICE