NIEUWSSonos

Sonos Move 2: draagbare waterbestendige stereo-luidspreker

Het Amerikaanse Sonos heeft een nieuwe versie van zijn luidspreker Move uitgebracht. De nieuwe Move 2 is natuurlijk ook draagbaar. Het grootste verschil met de eerste Move is het feit dat de Move 2 met twee tweeters een meer ruimtelijk geluid kan produceren. En hij is leverbaar in het olijfgroen.

Sonos Move 2

Na de lancering van luidsprekers Era 100 en Era 300 introduceert Sonos nu de Move 2, de volgende generatie van de draagbare luidspreker Move. De Move 2 is van binnen en van buiten opgewaardeerd met innovaties op het vlak van geluid en duurzame verbeteringen van het ontwerp. De Move 2 bevat ruimtelijk stereogeluid en dat is een primeur voor een draagbare luidspreker van Sonos. De batterij heeft een capaciteit voor 24 uur muziekplezier en de Move 2 heeft een duurzaam, waterbestendig ontwerp.

De lancering van Move in 2019 betekende de eerste keer dat luisteraars hun Sonos-ervaring mee naar buiten konden nemen (lees ook onze recensie over de Sonos Move). Omdat luisteraars geluid in alle fasen van hun leven willen brengen, was naar eigen zeggen de volgende stap voor Move duidelijk: de luisterervaring versterken om stereogeluid te brengen dat harten verovert waar je maar wilt met een duurzaam ontwerp dat gebouwd is om elk avontuur te doorstaan.

De Move 2 heeft een volledig herziene akoestische architectuur, inclusief dubbele tweeters die ruim stereogeluid en heldere vocalen leveren, zodat je de emotionele lading van een live optreden kunt voelen. Voor de lage tonen is een enkele driver ingezet. De drie drivers hebben ieder een eigen klasse D versterker. Muzieksignaal kan via WiFi of via Bluetooth worden aangeleverd. De Move 2 kan stand alone worden gebruikt en twee stuks kunnen samen een stereopaar vormen. Natuurlijk kan de Move 2 ook in het ecosysteem van Sonos worden opgenomen.

De Move 2 biedt een batterijduur tot 24 uur, het dubbele van de afspeeltijd van de eerste Move. De USB-C-poort kan ook onderweg worden gebruikt om een smartphone o.i.d. op te laden. De Move 2 vermindert het energieverbruik in ruststand met meer dan veertig procent en maakt gebruik van een vervangbare batterij om de levensduur van het product te verlengen. De verpakking bevat geen nieuw plastic en kan met oud papier mee worden gerecycled.

Met zijn duurzame ontwerp en IP56-classificatie is de Move 2 bestand tegen vallen, waterspetters en regen, vuil en zon. Met automatische Trueplay-tuning optimaliseert de Move 2 voortdurend het geluid voor zijn omgeving, zodat je altijd de beste luisterervaring krijgt, waar het leven je ook brengt, aldus de persverklaring van Sonos.

De Move 2 heeft dezelfde nieuwe intuïtieve gebruikersinterface als de onlangs gelanceerde Era-producten, inclusief een capacitieve volumeregelaar voor eenvoudige bediening, of gebruik Sonos Voice Control, Amazon Alexa, de Sonos-app, Apple AirPlay2 en Bluetooth om af te spelen, te pauzeren, je batterij te controleren en meer. Move 2 heeft ook een nieuwe schakelaar aan de achterkant van de luidspreker om de voeding naar de microfoons uit te schakelen. Stream audio via WiFi of Bluetooth en ontgrendel nieuwe luistermogelijkheden door je platenspeler, computer of andere audiobron aan te sluiten met de Sonos Line-In Adapter.

Sonos Move 2: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de nieuwe Move 2 leverbaar vanaf 20 september 2023 voor een prijs van net geen 500 euro. De klant kan kiezen uit de kleuren zwart, wit en olijfgroen.


EDITORS' CHOICE