Review Advance Paris MyConnect 250: All-in-one streaming receiver met extra’s

René van Es | 29 januari 2023 | Advance Paris

SAMENVATTING

De Advance Paris MyConnect 250 is een ijzersterke aanbieding. Het is bijna niet te geloven hoe men kans ziet zoveel functies op een correcte wijze te verenigen in een enkel apparaat. Ondanks dat de MyConnect 250 alles bevat om muziek te spelen, van tuner, via cd-speler tot streamer, biedt hij ook nog eens vele analoge en digitale ingangen.

PLUSPUNTEN

 • Ongekend veel mogelijkheden aan boord
 • Ruime hoeveelheid aansluitingen
 • Netjes afgewerkt
 • Krachtige dual mono versterker
 • Duidelijke displays zijn te dimmen indien gewenst
 • Overzichtelijke afstandsbediening met presets
 • Genoegen om naar te luisteren

MINPUNTEN

 • Zachte bijgeluidjes bij instellen volume soms hoorbaar via hoofdtelefoon
 • Fors apparaat dat je niet kunt verbergen
 • Wordt op high bias stand lichtjes warm, dus ruimte nodig voor koeling
 • App is voor verbetering vatbaar, wel probleemloos qua werking
 • Handleiding volgen is een puzzeltocht
 • Bluetooth ontvanger niet meegeleverd

Een rechtgeaarde audioliefhebber als ondergetekende heeft graag alle componenten in losse kastjes. Met daartussen talloze interlinks, een grote hoeveelheid netsnoeren, losse voedingen en dat alles geplaatst in een audiorek met vier etages en drie plaatsen breed. Omdat het hobby is. Het kan ook geheel anders als je gewoon van muziek wilt kunnen genieten, een all-in-one is dan een oplossing. Vaak wordt bij all-in-one gedacht aan een klein, handig apparaat waar je ook nog wel een externe bron op kunt aansluiten. Niet teveel vermogen, klasse D-versterker er in en klaar is Kees. De Advance Paris MyConnect 250 pakt dat weer heel anders aan.

Een forse behuizing biedt plaats aan een zware versterker, streamer, cd-loopwerk, DAC, FM/DAB tuner en heeft ook nog veel ingangen. Gekscherend merkte ik op tegen vrienden: ”Dit ding kan alles, behalve de vaat wassen”. Dat de MyConnect 250 bovendien uitstekend klinkt maakt hem tot de meest veelzijdige, muzikale all-in-one die ik ken. Dus laten we gaan bekijken en vooral beluisteren naar wat precies één vak in het audiorek in beslag neemt.

Advance Paris MyConnect 250 In & Out

Veel van de functies van de MyConnect 250 zitten verborgen in de behuizing die – zonder de knoppen en aansluitingen mee te tellen – de maten heeft van 43 breed, 41 diep en 19 centimeter hoog. De zwarte kast is afgewerkt met een zwarte plexiglas frontplaat waarin twee VU-meters een plekje vinden en een schermpje waarachter twee ECC81 buisjes zacht gloeien. Buisjes die in het voorversterkerdeel hun werk doen. Matrix displays tonen volumestand, bron en afgespeelde muziek. Op het voorpaneel verder een bronkeuze en volumeregelaar, acht kleine druktoetsen en twee hoofdtelefoonaansluitingen. De volumeregelaar geeft na langer indrukken toegang tot de systeem menu’s, toonregeling en balansinstelling. 

Verder is de MyConnect 250 te bedienen met een overzichtelijke afstandsbediening en vanuit de stabiele Linkplay App voor iOS en Android van Advance Paris. De afstandsbediening heeft presets voor internetradiostations, wat best bijzonder is.

Wat ik nog vergeet te vermelden is de lade aan de voorkant voor de ingebouwde cd-speler(!).

Verborgen achter de façade zit een dual mono 2x180 Watt versterker aan 8 Ohm die aan 4 Ohm zelfs 2 x 280 Watt kan leveren. Het is een klasse A/B-versterker met instelbare bias; wie energiezuinig is kiest voor een lage bias stroom door de eindtrap, wie liever geluidkwaliteit op de voorgrond zet kiest voor een hoge biasstroom waarmee de versterker langer in pure klasse A werkt. Om dat vermogen op te wekken is een zware voeding nodig met per kanaal een eigen 300VA ringkern transformator.

De lade aan de voorzijde verraadt de aanwezigheid van een cd-speler. Daarnaast is een FM en een DAB tuner ingebouwd, een streamer en een DAC. Een phono versterker voor MM en MC, plus een hoofdtelefoon versterker met twee uitgangen voor zowel hoogohmige als laagohmige hoofdtelefoons. De streamer biedt via de App toegang tot onder meer Spotify Connect, Tidal, Qobuz, Deezer en TuneIn voor internet radio. Via AirPlay is de MyConnect te zien in Roon als endpoint. Lokale muziekservers zijn uiteraard bereikbaar via UPnP.

Laat ik een poging wagen alle in- en uitgangen aan de achterzijde op te sommen: Aansluitingen voor drie paar luidsprekers. 12 Volt triggers. HDMI in en HDMI ARC. USB A voor USB sticks, USB B audio en een USB voor software updates. Digitaal S/PDIF in via 3x optisch, 3x Coax en 1x AES/EBU. Bluetooth met behulp van een niet meegeleverde ontvanger. Ethernet voor de streamer. Eindversterker rechtstreekse ingang. Analoge lijningangen zijn er genoeg, 5x RCA, 2x XLR en 1x RCA phono. Pre out via RCA en via XLR. Recorder uit. Tweemaal subwoofer uit. Dan de schakelaars: High of low bias. Subwoofer uit per uitgang te zetten op een kantelfrequentie van 75 of 150 Hz. Phono MM, MC high output en MC low output. Phono 100, 200 of 300 pF. Per hoofdtelefoonuitgang te kiezen voor hoog-laag Ohmig model en per uitgang in te stellen op -4, 0 en +6dB. Iets vergeten? Ja, een 5 Volt jack, de 230 Volt aansluiting en de hoofdschakelaar.

De prijs voor dit 19 kilo zware apparaat dat inderdaad alles kan aansluiten en afspelen is 2.995 euro.

Aansluiten

Hoe gemakkelijk sluit de Advance Paris MyConnect 250 aan als je geen externe bronnen gebruikt. Ricable netsnoer, AudioQuest ethernetkabel, In-akustik luidsprekerkabels. Een spriet antenne voor DAB en FM. Als extra voor mij nog een Velodyne subwoofer via Pre Out. Luidsprekers zijn Falcon LS3/5a met Townshend supertweeters. Natuurlijk kon ik een externe streamer aansluiten, een cd- of platenspeler (die ik beiden niet meer bezit) of een externe DAC. Maar wie gaat dat doen? Daarmee ga je het all-in-one concept om zeep helpen. Hoogstens is een externe streamer inzetbaar om Roon te benutten over ethernet als echt endpoint in plaats van via AirPlay. Tv is uiteraard handig en ik weet zeker dat er liefhebbers zijn die maar al te graag puur voor de lol extra bronnen gebruiken, en ook daar biedt de MyConnect 250 alle ruimte aan.

Wie zich door de summiere handleiding heeft weten te worstelen en alle knopjes in de juiste stand heeft, kan muziek gaan luisteren. De handleiding en de documentatie online duiden alle functies aan, maar laten voor mij toch belangrijke informatie achterwege als gevoeligheid van de ingangen en/of afsluitimpedantie. Mogelijk denken ze in Parijs dat de doelgroep daarin toch niet geïnteresseerd is, waar ze waarschijnlijk gelijk in hebben.

Praktijk

Na al twee weken geluisterd te hebben via luidsprekers naar streaming, internet radio, Roon streaming en FM radio begin ik aan de praktijkervaringen. Met een Hifiman Arya Stealth hoofdtelefoon op de oren beluister ik een hobo concert van Bach, gespeeld door de Akademie für Alte Musik Berlin. Via ethernet binnengehaald uit eigen opslag en spelend met de app van Advance. Draaien aan de volumeregelaar laat heel zachte geluidjes horen in de oorschelpen, het volume regelen met de afstandsbediening gaat geruisloos. De mogelijkheid het volume niveau via een schakelaartje permanent op te krikken met 6dB is fijn voor de Arya.

De MyConnect 250 zorgt voor een weergave die zich breed laat neerzetten met deze hoofdtelefoon, met een zeer stille achtergrond zonder brom of ruis, zodat de muziek alle ruimte heeft. Het in alle rust kunnen genieten van de subtiele tonen van het orkest is een prettige bezigheid op deze all-in-one. Helder zonder scherpte, met aanwezige doch niet drukkende lage tonen. In een mooi stereobeeld dat zich met dank aan het open Hifiman systeem meer voor en naast mij afspeelt dan midden in het hoofd. Van een totaal andere orde is de muziek van Inger Marie Gundersen op haar cd “Make this moment”. Nu de opname techniek veel meer uitstuurt richting de nul decibel zijn de zachte geluidjes bij het veranderen van de volumestand onhoorbaar boven de muziek uit.

De balans tussen de kanalen is perfect, Inger staat recht voor de neus, instrumenten daaromheen geplaatst , ik kan track na track wegzakken in de muziek. De MyConnect 250 maakt luisteren met een hoofdtelefoon tot een plezierige bezigheid, met als kanttekening dat een speciaal daartoe ontworpen hoofdtelefoon versterker nog meer kan bieden, maar dan wel een versterker die vaak net zo kostbaar is als een complete MyConnect.

Op luidsprekers

Inger laat ik nog even doorspelen, maar nu via de LS3/5a weergevers. Het was mij al opgevallen dat de Advance all-in-one een erg fijne versterker aan boord heeft. Krachtig genoeg om de luidsprekers met een heel laag rendement en een hoge impedantie van 15 Ohm perfect aan te sturen en in de hand te houden. Ongeacht of ik hard of zacht speel, de weergave blijft compleet en overeind. Heeft een prettige klank die lang luisteren toelaat, is telkens compleet over het gehele frequentiespectrum. Muziek weet goed los te komen van de weergevers en vormt een breed stereobeeld voor mij. Niet al te diep, dat kan beter met kostbaarder apparatuur, het is niet storend en gelukkig komt de muziek nooit recht in het gezicht van de luisteraar.

Een bezoeker die ik confronteerde met de MyConnect 250 was verbaasd hoe men het voor elkaar krijgt in Parijs om zoveel mogelijkheden met zoveel kwaliteit te koppelen aan de zeer gunstige prijs. Samen genoten wij van muziek en ontdekten gemakkelijk de verschillen tussen streamen vanaf Tidal, uit eigen opslag gespeeld via de Advance App of via Roon en AirPay, of vanuit de ingebouwde cd-speler.

Ik zal het maar verklappen, de beste weergave was vanaf de fysieke cd, de minste afkomstig van Tidal. Zaken als helderheid, snelheid in de weergave, attack van slagwerk en een strak laag waren in gelijke mate beter of minder. Dat de combinatie van DAC en versterker in de MyConnect het zo duidelijk bloot legt, zegt iets over de kwaliteit van deze onderdelen in de totale keten.

Voor dat vergelijken gebruikte ik de cd “Intuition“ van Alicia Olatuja. Een cd die ik graag speel vanwege de geweldige stem van de dame en vanwege de opnamekwaliteit. Vooral de tweede track met een vette bas en puntig slagwerk is een favoriet op een goed systeem en een marteling op slechte ketens. De MyConnect zorgt voor een strakke bas, met veel definitie vanuit de LS3/5a en vanuit de subwoofer. Brengt een mooie stem die goed te verstaan is, achtergrond zang die zich laat onderscheiden van de rest en slagwerk dat impact heeft.

Zelfs zachtjes gespeeld is de weergave aan alle kanten compleet, wie hard wil kan het ruime vermogen van de Advance aanspreken. Hoe verleidelijk het ook is om met cd’s door te gaan, het gros van de fysieke schijfjes is niet langer bij de hand, dus ga ik terug naar streamen van muziek via de Advance App. Wonderschone jazz van Miles Davis is “Blue in green” vastgelegd op (wie kent het niet) “Kind of Blue”. Muziek die bijna gemaakt zou kunnen zijn voor een LS3/5a weergever, verfijnd, zuiver van klank, klein gehouden en intiem. De MyConnect die nu van voor tot achter voor de weergave zorgt gedraagt zich kranig en volwassen. Brengt de trompet van Davis met voldoende koperklank zonder te gaan overdrijven of te hard en te schel te gaan. Bas is wat zompig opgenomen, slagwerk gaat prima. Oscar Peterson’s “You look good to me” heeft met de bas meer definitie en minder bijgeluiden. Het zachte meezingen van de bassist is overduidelijk, slagwerk links laat de brushes goed horen, piano strak in het midden is helder en noot voor noot te volgen. Ondanks de leeftijd van de twee opnames, van Davis en van Peterson, zijn het voorbeelden van hoe muziek in hun tijd moet hebben geklonken. Compleet met alle vervorming die in de opnames zit want apparatuur was in die tijd niet van een hedendaagse standaard.

Ere wie ere toekomt, Rob de Nijs is een geweldige zanger en “Nooit meer stil” van zijn allerlaatste cd is een fijne track om te spelen. Het levert een breed stereobeeld op dat tot een eind buiten de opstelling van de speakers loopt. Mooi naar voren en vrijgemaakt van het orkest staat zijn stem in de ruimte. Het zou allemaal wat hoger geplaatst mogen zijn, je kunt niet alles hebben in deze prijsklasse waar al zoveel in wordt aangeboden door de MyConnect 250 aan de luisteraar. Rob’s stem is warm, dichtbij, vol gevoel en intimiteit.

Dat brede stereobeeld is wellicht nog verder te vergroten met “Amused to death” van Roger Waters. Inderdaad kruipen geluiden langs de zijmuren naar mij toe. Niet zo geweldig als mijn streamer/DAC/versterker dat kan halen, toch komt ook de MyConnect een heel eind voor minder dan een kwart van de prijs. Belangrijkste is het plezier dat met deze all-in-one te beleven is in deze opstelling. Het budget mooi verdeeld met luidsprekers die evenveel kosten als de MyConnect 250. Ter afsluiting van de beleving een fluitconcert van Mozart uitgevoerd door het Scottish Chamber Orchestra. Levendig, speels, veel instrumenten die te onderscheiden zijn, zuivere klank, niet doodgeslagen maar juist dynamisch, transparant en plezierig om naar te luisteren. Kortom, waar zitten de minpunten na een hele dag muziek? Nergens tenzij je spijkers gaat zoeken op laag water of de lat ten opzichte van de prijs van de MyConnect 250 veel en veel hoger gaat leggen.

Inpakken en wegwezen

De Advance Paris MyConnect 250 is een ijzersterke aanbieding. Het is bijna niet te geloven hoe men kans ziet zoveel functies op een correcte wijze te verenigen in één apparaat. Ondanks dat de MyConnect 250 alles bevat om muziek te spelen, van tuner, via cd-speler tot streamer, biedt hij ook nog eens vele analoge en digitale ingangen. Waaronder een phono ingang voor MM, low output en high output MC elementen. Instelbare hoofdtelefoon uitgangen, drie luidsprekeraansluitingen, het lijkt wel of ze in Parijs niet genoeg konden krijgen van het aanbieden van opties.

Gedurende de tijd dat het apparaat hier speelde heeft hij mij geen moment in de steek gelaten, deed dagelijks zijn taak zonder een krimp te geven en zorgde voor vele uren aangenaam muziek luisteren. Het begrip all-in-one is zeker waargemaakt in dit apparaat, waarvan de afmetingen en het gewicht eerder doen denken aan kostbare versterkers dan aan kleine uitgeklede all-in-one modellen die vaak tegen een zelfde prijs worden aangeboden.

De MyConnect 250 kan op de slaapkamer of de studeerkamer tot zijn recht komen, maar verdient veel meer een plek in een huiskamer of luisterruimte. Combineer de dual mono klasse A/B versterker met een keur aan beschikbare luidsprekers, vermogen heeft u zat, aan grip op de luidsprekers is ook geen gebrek. Kortom, de MyConnect 250 is een veelzijdig apparaat dat ervoor zorgt dat u met veel genoegen kunt luisteren naar muziekdiensten, cd, radio of eigen opgeslagen muziekbronnen. Is dat niet genoeg, dan heeft u de beschikking over meer ingangen dan menige versterker zonder alle toeters en bellen biedt in deze prijsklasse.

Advance Paris MyConnect 250
2.995 euro | www.servi-q.nl
Beoordeling 4.5 / 5

MERK

EDITORS' CHOICE