NIEUWSLyric

City Audio Trade distribueert Lyric Loudspeakers in de Benelux

Sinan Kökbugur | 30 november 2022 | Fotografie Fabrikant | Lyric

Importeur City Audio Trade is sinds 1 oktober 2022 de distributeur van de luidsprekers van Lyric Loudspeakers. Het merk heeft thans vier modellen, d.w.z. twee monitormodellen en twee vloerstaanders. Het meest opvallende aan de luidsprekers van Lyric zijn de fullrange drivers.

Lyric Loudspeakers

City Audio Trade heeft ons verteld dat de luidsprekers van Lyric Loudspeakers uit Spanje komen maar door Pylon Audio in Polen worden geproduceerd. Het portfolio van vier modellen heeft een superieure kastafwerking die met echt hout is gefineerd. De kleur is eiken met een donkergrijze bijna zwarte baffle.

De fullrange drivers zijn van het merk Lii Audio en hebben een diameter van zes of acht inch, afhankelijk van in welk model van Lyric ze zijn geplaatst. De drivers, die als een puntbron werken, verschillen alleen in diameter, dus bijvoorbeeld de zes inch driver wordt zowel in monitormodel River Side 6 gebruikt als in vloerstaander Moon River 6. Dit maakt dat je ze ideaal kunt gebruiken in meerkanaals opstellingen.

Alle modellen hebben een hoog rendement van circa 96 dB, waardoor ze probleemloos door wat minder krachtige versterkers kunnen worden aangestuurd. Aansturing door een buizenversterker is dus heel goed mogelijk. De ThivanLabs 811 (ook in het portfolio van City Audio Trade) doet het fantastisch met slechts twee keer 10 Watt. Buizenversterker of halfgeleiderversterker, de luidsprekers van Lyric laten wel alles maar dan ook alles horen. Ze zijn zeer geschikt voor verschillende muzieksoorten; pop, jazz maar ook klassiek doet het fantastisch.

De luidsprekers worden geleverd met metalen voetjes welke in de kast geschroefd worden. De voetjes zijn uiteraard te vervangen door spikes of kegels of andersoortige voetjes. De koper krijgt vijf jaar garantie op zijn luidsprekers.

Adviesprijzen Lyric Loudspeakers

Moon River 8 vloerstaander: 1.495 euro per stuk
Moon River 6 vloerstaander: 1.295 euro per stuk
River Side 8 monitormodel: 995 euro per stuk
River Side 6 monitormodel: 795 euro per stuk


EDITORS' CHOICE