NIEUWSiEar Tilburg

Primare SPA25 Prisma gespot!

Toch nog even over Primare... (we noemden het Zweedse merk reeds in ons eerdere AudioQuest-bericht). Op de Audio Show iEar' in de ruimte van PAI namelijk niet alleen de PRE35/A35-combi, maar ook een stevige primeur: de SPA25!

Primare SPA25 Prisma

PAI Audio Video vertegenwoordigt een selectie van merken, enerzijds gericht op de traditionele hifi met systemen bestaande uit Primare apparatuur en Audio Physic speakers. Anderzijds zijn ze met System Audio actief op de markt van geïntegreerde, actieve en draadloze speakersystemen. Voor elke wereld heeft PAI Audio Video een ruimte op de show (rechtsboven zie je de silverback legends van Systems Audio, met helemaal rechts aan de wand de door ons geteste 7.2, de draadloze actieve modellen met WiSA), maar we duiken specifiek even in de SPA25 Prima. 

De Primare SPA25 is een negenkanaals AV-receiver. Uiteraard worden alle nieuwe snufjes en moderne codccs ondersteund, waaronder Dolby Atmos en DTS:X, Dirac Live EQ, 4K HDR switching, eARC en Primare’s Prisma netwerkspeler-technologie. Aan vermogen geen gebrek want de SPA25 Prisma kan 100 Watt per kanaal leveren als alle kanalen tegelijk worden aangestuurd.

Daarnaast biedt de AV-receiver de mogelijkheid voor bi-amping voor de linker en rechter kanalen. Door toevoeging van een stereo-versterker kan een elfkanaals opstelling worden gebouwd.

De SPA25 Prisma, die op de markt verschijnt voor 5.500 euro, is het eerste model dat bediend wordt met de nieuwe Prisma afstandsbediening, inclusief IR-besturing voor alle oude en nieuwe producten van Primare.

MERK

EDITORS' CHOICE