NIEUWSSennheiser

Sennheiser Momentum 4 Wireless: 60 uur speelduur

Sennheiser heeft de nieuwe Momentum 4 Wireless nu officieel gelanceerd. We schreven al eerder over het jongste Momentum-model, waar in de digitale wandelgangen al een en ander over te vinden was. Inmiddels kunnen we alle informatie van de Sennheiser Momentum 4 Wireless rechtstreeks vanuit de bron delen, waaronder zijn geavanceerde Adaptive Noise Cancellation, nieuwe functies en een batterij die volgens de fabrikant goed is voor maar liefst 60 uur. Ook weten we inmiddels dat je net geen 350 euro betaalt voor de nieuwste Momentum.

Sennheiser Momentum

"Ons Momentum-gamma bepaalde altijd al de norm ?voor verfijnd luisteren met superieur geluid”, zegt Christian Ern, Sennheiser Principal Product Manager Consumer Headphones. “De nieuwe Momentum 4 Wireless legt de lat nog maar een keer hoger: hij levert de beste geluidskwaliteit in zijn klasse met geavanceerde Adaptive Noise Cancellation en een uitzonderlijk comfort. ?Dankzij functies zoals Transparency Mode, een ingebouwde equalizer en een nieuwe Sound Personalization-functie kunnen gebruikers luisteren op hun eigen, aangepaste manier." ?

Sennheiser Momentum 4 Wireless

De Momentum 4 Wireless levert de Signature Sound van Sennheiser dankzij een door audiofielen geïnspireerd akoestisch systeem dat aangedreven wordt door een 42mm-transducer. De nieuwe hoofdtelefoon moet daarmee volledig klaar zijn voor "een briljante dynamiek, helderheid en muzikaliteit." De Adaptive Noise Cancellation in de Momentum 4 is van de nieuwe generatie, die moet zorgen dat gebruikers ondergedompeld blijven in de muziek terwijl ze elk detail horen, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Omgekeerd, wanneer gebruikers met anderen moeten praten of omgevingsgeluiden willen horen zonder hun Momentum 4 af te nemen, laat de Transparency Mode met één druk op de knop geluiden van buitenaf horen via de hoofdtelefoon. En wil je een echte ervaring op maat? De Sennheiser Smart Control-app maakt het makkelijk om het geluid aan te passen  met de ingebouwde equalizer, sound modes en de nieuwe Sound Personalization-functie. Die analyseert de luistervoorkeuren van de gebruiker en past de luisterervaring aan zijn smaak aan.

Het ontwerp op zijn beurt is volgens Sennheiser gebaseerd op het evenwicht tussen uitzonderlijk comfort en een gestroomlijnde stijl. Opdat je hem de hele dag zou kunnen gebruiken zonder vermoeid te geraken, combineert hij een licht gewicht met een royaal gewatteerde hoofdband en dik gevoerde oorkussens. Het scharniermechanisme met weinig wrijving past zich bovendien makkelijk aan zodat de pasvorm verzekerd is, zonder al te veel druk op het hoofd van de gebruiker. Het plat opvouwbare ontwerp moet ook comfortabel zijn wanneer het rond de nek wordt gedragen en kan in het dunne etui makkelijk in een tas of rugzak worden gestopt als je onderweg bent.

De Momentum 4 Wireless heeft een voortreffelijke batterijduur tot 60 uur en een snelle laadcapaciteit die zes uur extra luistertijd kan bieden in slechts 10 minuten. Smart Pause onderbreekt het afspelen als de hoofdtelefooon wordt afgezet, en pikt de draad weer op als hij terug op de oren wordt geplaatst. Zo missen luisteraars geen enkele beat, terwijl Auto On/Off de headset snel opstart wanneer ze wordt opgepakt en ze weer uitschakelt wanneer ze niet gebruikt wordt om energie te besparen. 

Telefoontjes en interactie met een spraakassistent ?moeten soepel en storingsvrij verlopen dankzij een 2x2 digitale beamforming-microfoonopstelling en automatische windruisonderdrukking. In combinatie met spraak- en geluidsaanwijzingen maakt de touchpad-interface van de Momentum 4 Wireless de controle van muziek, telefoongesprekken en spraakassistenten intuïtief en makkelijk te bedienen. Ook de installatie is eenvoudig dankzij het bluetooth-apparaatbeheer, waardoor meerdere apparaten tegelijk geconnecteerd kunnen zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser Momentum 4 Wireless zal wereldwijd beschikbaar zijn voor pre-ordering vanaf vandaag, en voor verkoop vanaf 23 augustus, met een aanbevolen verkoopprijs van 349,90 euro.


EDITORS' CHOICE