NIEUWSOvergaauw

Showagenda Overgaauw: vinyl, streaming en cd

Redactie Hifi.nl | 04 mei 2022

Ook bij Overgaauw aan de Breestraat in Leiden is het weer business as usual met een aantal niet te missen data voor op de agenda. Op deze pagina zetten we ze op een rij, van het vinylfeestje op donderdag 12 mei en de portable head-fi plannen op 4 juni tot een (zater)dagje Rega op 11 juni. 

Vinyl

Op 12 mei vanaf 19.15 uur is het tijd om u te laten horen, en diep van binnen te laten voelen wat platenspelers en vinyl met u kunnen doen. Nu de populariteit van de platenspeler tot ongekende hoogte is gestegen, is het leuk om het ook eens over de techniek erachter te hebben, zoals bijvoorbeeld: Trackingforce, antiskating en lifthoogte. Wat is een MM en MC element? Deze workshop heeft een nostalgisch tintje. 

Head-Fi

Op zaterdag 4 juni houden wij een Portable-Head-Fi dag. U begrijp het: al onze draagbare hoofdtelefoons komen aan bod. Dit evenement is een mooie aanvulling op al onze high-fi demonstraties. Naar onze winkel komen afgevaardigden van Dune Blue, Bowers & Wilkins en Sennheiser. Zij staan klaar om u alles te vertellen over: draadloos, in-ear, on-ear en over-ear. Op de computer kunt u tevens de AudioQuest Dragonfly proberen.

Naast Michael Wongso (Shanling, Hifiman, MrSpeakers, Meze en Final) ook Guido Boerboom van NMS aanwezig zijn met Sivga, Kinera en Sendy. Daarnaast zullen wij zelf de hoofdtelefoons van B&W, Sennheiser, Grado, DALI, Sony en Focal demoklaar zetten en laten horen, en zullen er diverse headphone amps, dacs, usb dacs en daps van verschillende merken zoals Earman, iFi, Burson, Musical Fidelity, Cambridge Audio, AudioQuest, Lotoo, Fir Audio, Dan Clark, Feniks, Tradutto en Rockna te beluisteren zijn.

U kunt lezen op onze website welke producten er onder andere gebruiksklaar voor u zijn: www.overgaauw.com.

HiFi Rose

Op 9 juni vanaf 19.15 uur laat Guido Boerboom van het innovatieve merk HiFi Rose u de speler van het jaar horen: De RS201 is een Hifi netwerkstreamer waarin de versterker al gebouwd is. U hoeft alleen maar uw boxen hierop aan te sluiten, en klaar bent u. De absolute werkelijkheidsweergave van dit geluid gaat perfect samen met streaming, bedieningsgemak en een interactief beeld-paneel. Kom langs en u zult versteld staan van de mogelijkheden, eenvoud, design en het HiFi geluid. 

REGA

Op zaterdag 11 juni vertellen de broers Bram en Sam Verellen u niet alleen alles over hun Rega platenspelers, maar ook over hun nieuwe Rega Saturn MK3. Dit is een CD-DAC speler die volledige flexibiliteit en integratie biedt in elk audiosysteem. Eigenlijk biedt dit enkele apparaat de mogelijkheden die u normaal gesproken in twee exemplaren kunt vinden: de Saturn MK3 herbergt een onafhankelijk DAC-circuit en cd-transport met hoge specificaties. Beide secties zijn volledig op afstand te bedienen via de meegeleverde Solaris afstandsbediening. 
De demonstratiesessies vinden plaats om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. 

Al onze demonstraties hebben een geheel vrijblijvend karakter. Kom naar ons toe en u steekt informatie op over alle mogelijkheden om de emoties van uw muziek tot ver in uw ziel te laten dringen. We stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt via verkoop@overgaauw.com.

Bij binnenkomst ruikt u de geur van verse koffiebonen al en dampende koffie staat op u te wachten.


EDITORS' CHOICE