NIEUWSEclipse

De TD307Mk3 is de eerste nieuwe luidspreker sinds zeven jaar van het Japanse Eclipse

Het Japanse Eclipse heeft een nieuwe luidspreker aangekondigd genaamd TD307Mk3. Het is eerste nieuwe model van de Japanse fabrikant in zeven jaar. De TD307Mk3 is een fullrange luidspreker en het is de directe vervanger van de TD307Mk2. Volgens de fabrikant heeft de TD307Mk3 de techniek afgekeken van zijn duurdere familieleden en de driver zou op maar liefst twaalf punten verbeterd zijn vergeleken met het vorige model. De voet van de luidspreker is meteen een ophangbeugel om de luidspreker aan de muur of het plafond te kunnen bevestigen.

Eclipse TD307 Mk3

De TD307Mk3 van Eclpise heeft een nieuwe driver met een glasvezelconusmet een diameter van 6,5 centimeter. De conus is volgens de ontwerpers vijftig procent stijver dan zijn voorganger. Een neodymium magneet brengt de conus in beweging. Volgens Eclipse kan de TD307 Mk3 een frequentiegebied weergeven van 80 Hz tot 25 kHz op niveau -10 dB. Voor het laagste laag is dus een subwoofer nodig.

De behuizing heeft een ronde en ovale vorm en is groter dan de behuizing van de voorganger. Door de afgeronde vormen wordt het ontstaan van staande golven in grote mate tegen gegaan.

Eclipse heeft de TD307Mk3 een multifunctionele voet gegeven. De voet kan gebruikt worden als statief maar ook als opgangbeugel. De luidspreker kan neergezet of opgehangen naar de luisterpositie worden gericht.

De opgegeven gevoeligheid is 80 dB. De impedantie is acht Ohm en de TD307 Mk3 weegt circa twee kilogram. De afmetingen zijn 135 x 212 x 184 millimeter (B x H x D).

Eclipse TD307 Mk3: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet of de TD307 Mk3 ook naar de Benelux zal komen en voor welke prijs. Louter ter indicatie, de prijs in Groot-Brittannië is 600 Britse ponden per paar.



EDITORS' CHOICE