NIEUWSexaSound

ExaSound S82: DA-converter met streaming-functies, voor het eerst te zien op Florida Audio Expo 2022

Het Canadese audiobedrijf ExaSound heeft de S82 Streaming DAC gelanceerd. De nieuwe ExaSound S82 Streaming DAC bouwt voort op de technologieën die het Canadese merk introduceerde met de S88 DAC. De S82 kan 32-bit muzieksignaal vertalen en is ook Roon Ready.

ExaSound S82

De ExaSound S82 Streaming DAC is volgens opgave van de fabrikant met de hand gemaakt in Canada en beschikt over een 32-bits DA-converter van ESS Sabre van het type ES9038Proen een Roon-Ready-streamer. De ExaSound S82 beschikt over eigen asynchrone USB-streaming, ASIO- en Core Audio-stuurprogramma's en FPGA-kern om een 32-bits, low-jitter, bit-perfect signaalpad te kunnen presenteren. Het speelt native DSD-gecodeerde bestanden tot DSD512, DXD 352.8 kHz, PCM en MQA tot 384 kHz. De S82 heeft ook nieuw ontworpen uitgangstrappen met verbeterde microsymmetrie van de gebalanceerde uitgangen.

ExaSound S82: streaming functies

ExaSound heeft de S82 voorzien van ondersteuning van Tidal Connect. Daarmee kan muziek via de Tidal-apps op iOS, Android, Mac OS en Windows rechtstreeks naar de S82 worden gestreamd. De gebruiker kan handmatig PCM-reconstructiefilters en roll-off-filters selecteren. Zoals tegenwoordig tamelijk gebruikelijk ondersteunt de S82 ook ontvangst van draadloos muzieksignaal via bluetooth.

Naast Roon ondersteunt de S82 streaming met gebruik van Signalyst HQPlayer, UPnP, AirPlay, en – naast Tidal – streamingdiensten Qobuz en Spotify. Stereobestanden en streams worden afgespeeld in hun oorspronkelijke formaat en resolutie.

De S82 heeft een cinch-uitgang en een XLR-uitgang die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden zodat aansluiting op twee verschillende versterkers tot de mogelijkheden behoort. ExaSound geeft een kanaalscheiding op van 133 dB bij 1 kHz. de S/R-verhouding is groter dan 123 dB.

De S82 was voor het eerst te zien op de Florida Audio Expo 2022 die plaats heeft gevonden van 18 tot 20 februari jl. in Tampa, Florida.

ExaSound S82 Streaming DAC: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte en zilverkleurige uitvoering. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van ExaSound.


EDITORS' CHOICE