NIEUWS

ShowVideo Dutch Audio Event: KAD - Kaempfer Audio Design

De missie van KAD is niet bescheiden: het ontwikkelen van 's werelds beste speaker. Of, anders gezegd, 'technologie, mens-zijn en omgeving tot één geheel maken.'

Kaempfer Audio Deisgn

KAD-ontwikkelaar Ernest Kaempfer werkte de voorbije dertig jaar als product development engineer bij Philips, AT&T Bell Labs, Lucent Technologies en Intel. Dat leverde hem niet alleen een enorme fascinatie op voor allerlei soorten technologie, maar ook een enorme expertise.

In 2019 besloot hij het roer om te gooien. Met een concertpianiste als moeder, een violiste als zus en een vader die modelreplica’s bouwt, is het voor de hand liggend dat de man die als tiener al eigen luidsprekers en versterkers ontwierp, er helemaal klaar voor was om met zijn technische bagage en liefde voor muziek een eigen concept te ontwikkelen. 

"Technologische mogelijkheden zijn spectaculair, maar evenaren nog altijd niet die van de natuur. Het ene oor luistert anders dan het andere. Bovendien is elke ruimte gebonden aan beperkingen." Kaempfer Audio Design ziet daarin mogelijkheden, die al hebben geleid tot de K7. Bovendien gaan ze graag een stapje verder. Tijdens een luistersessie bij je thuis wordt gezorgd voor de perfecte tuning. "Uw huiskamer, uw sweet spot."

In de 'huiskamer' op het Dutch Audio Event, kamer 51, was afgelopen weekend alle aandacht voor de gloednieuwe K7-R. Het betreft uiteraard een opnieuw volledig in Nederland ontworpen en gefabriceerd, hi-res actief luidsprekersysteem met unieke akoestische eigenschappen. De opstelling hier oogt erg minimalistisch; twee hoge speakers, die een Scandinavisch kleurenpalet hebben. Een wit front met licht beuken aan de zijkanten, en hier en daar nog een koper of zilverkleurig element. De KAD K7-R is een full range actief luidsprekersysteem voorzien van een beryllium tweeter, Graphene middentoners, 4x Burr Brown DAC en 4x 250 watt NCore. De verbinding naar de speaker is draadloos en maakt gebruik van WiSA Lossless (24bit/96kHz).

We worden bij aankomst getrakteerd op het nummer Blinding Lights van The Weeknd. Ernest heeft daartoe zowel een cd-speler als een muziekserver staan. “Op deze manier is er geen verlies in kwaliteit.” We horen een krachtig laag, zonder te kort te doen aan de hogere tonen of de fase elementen die in het nummer verwerkt zitten. Het is niet alleen een mooie speaker om te zien, ook duidelijk een mooie speaker om te horen.

Dat ze bij Keampfer overtuigd zijn van de kwaliteit, wordt bewezen in hun service. Het is mogelijk om de speakers 14 dagen op proef te krijgen. Dat maakt een persoonlijke luistersessie thuis ineens heel toegankelijk. We verwachten alleen niet dat er ook maar iemand is die na de 14 dagen de speakers retour zou willen sturen.


EDITORS' CHOICE