Showvideo Dutch Audio Event: Goldmund Prana en Ikigai Audio

Het Dutch Audio Event stond bij het team van Goldmund Benelux (en tevens high-end speciaalzaak PUURavd) volledig in het teken van de Goldmund Prana, het draadloze speakersysteem van de kunstenaars uit Zwitserland. Alhoewel, volledig: er was ook aandacht voor de kabels van Ikigai. We spraken zowel Robert Brijde van PUURavd (foto rechts) als Jeffrey Dam van Ikigai, je vindt beide video's hier.

De Goldmund Prana is een drieweg luidsprekersysteem waarvan de kasten en het frame van aluminium zijn gemaakt. Versterkers en filters zijn ingebouwd. Iedere driver heeft zijn eigen versterker. Het totale versterkervermogen is 600 Watt per luidspreker. De Prana is een slimme actieve luidspreker wiens DSP's de Leonardo 2-technologie (de nieuwste versie van Goldmund's algoritme voor tijduitlijningscorrectie), digitale crossovers en allerlei fase- en andere correctiemogelijkheden omvatten.

Afgezien van de voedingskabel kunnen de Prana’s bedraad of volledig draadloos worden gebruikt. De luidsprekers zijn een volledig systeem op zichzelf en men zou ze kunnen gebruiken met een enkele draadloze bron, bijvoorbeeld een laptop voorzien van een muziekbibliotheek. Wie meer bronnen wil gebruiken, kan de Prana koppelen met de Goldmund Talisman Wireless-hub of met een van de Goldmund-processors.

Ikigai Audio

De Prana is in relatie tot de bereikte weergavekwaliteit in afmetingen een bescheiden systeem, met hoge potentie, hoge WAF, is overal inzetbaar en stelt voorlopig de norm voor actieve weergevers  zoals je al in onze review kon lezen, bij monde van Rene van Es. In kamer 41 zette het team van Goldmund de Pink Faun 2.16 Ultra weg, het vlaggenschip van de netwerkspelers van het merk. Bekabeling was deels van AudioQuest, met onder meer de Dragon, Firebird en het Niagara 700 netfilter, maar daarnaast werd ook Ikigai Audio ingezet.

Ikigai Audio heeft momenteel twee verschillende niveau's in het aanbod: de Sugure instaplijn en de Kangai flagship modellen. Beide series bestaan uit interlinks in RCA of XLR, speakerkabels en Jumpers met banaan of spades, digitale kabels zoals de COAX en netwerkkabels, en tot slot powercords. Meer informatie over het aanbod vind je op ikigai-audio.com. In de set met Goldmund werd voorzien in een Kangai-S netwerkkabel en een Kangai-S PowerCord met de Goldmund Wireless Dongle. 

Jeffrey Dam, ontwerper en eigenaar van Ikigia Audio, stond zelf ook met een stand op de show om meer over zijn kabels en de filosofie van zijn merk te vertellen. In deze video legt hij uit waar de naam Ikigai vandaan komt.

MERK

EDITORS' CHOICE