Showvideo Dutch Audio Event: Arpeggio Acoustic

In de knusse ruimte achter deurtje 16 werden we afgelopen weekend getrakteerd op een elegante en zeer stijlvolle speaker. Bij Jeroen Tidström van Da Capo, ook actief als importeur, troffen we namelijk de Arpeggio luidsprekers die hij in eigen beheer ontwikkelt. Opnieuw een primeur voor Dutch Audio Event!

De zwarte speakerunits aan de voorzijde van deze voor het eerst getoonde modellen van Arpeggio Acoustic bieden een mooi contrast naast het gelakte witte front. Ook de zijkanten en de bovenkant zijn in fraai zwart afgewerkt. De rvs spikes, die aan de zijkant uitsteken, geven het gevoel dat het niet om een grote zware speaker gaat. Het geheel ademt elegantie. 

Het systeem van Arpeggio is compleet gesloten, dus hier geen tubes of basreflexpoorten. “Er is jaren aan onderzoek en ontwikkeling gedaan voordat ik mijn visie vorm kon geven", vertelde Jeroen. "Het resultaat van 25 jaar high-end ervaring staat nu te spelen."

"Een speaker klinkt zo goed als de akoestiek van een ruimte en ik wilde een model ontwikkelen dat in elke ruimte goed zou klinken. Zelfs als zou je deze speakers in een badkamer zetten. Ook wilde ik er één die goed is aan te sturen, ongeacht het versterkermerk dat je verkiest.”

De korte luisterindruk was intens. Bij de soundtrack van Blade Runner 2049 ervaarden we de emotie in de muziek in elke vezel van ons lichaam. Het merk Arpeggio mag dan vrij nieuw zijn op de markt, maar het klinkt als een oude ziel.

De beleving in één woord samengevat: wow. Wordt hopelijk snel vervolgd met een review.

MERK

EDITORS' CHOICE