NIEUWS

Lancering Xiaomi Mi 11: interview en video Halina Reijn

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2021

Ook voor veel artiesten staat het leven tijdens de coronapandemie vrijwel stil. Op een enkele experimentele pilot na blijven theaterzalen leeg, net als de bioscoop – waardoor filmpremières worden uitgesteld. Maar niet allemaal. Want wie creatief is, ziet overal een kans in. Zo ook regisseuse en actrice Halina Reijn, want in samenwerking met Xiaomi maakte zij de korte film For the Birds: volledig gefilmd met de Mi 11, de nieuwste 8K smartphone van Xiaomi. We grepen de gelegenheid aan om haar enkele vragen te stellen, over de film en natuurlijk over de nieuwe smartphone. 

"De behoefte aan content groeit alleen maar, omdat we meer thuis zijn en daardoor meer behoefte hebben aan ontsnapping", stelt Halina. "Ontsnapping naar fictieve werelden, maar ook omdat lineaire tv steeds meer zal verdwijnen terwijl de markt voor on-demand nog altijd explosief groeit. Ik denk dat er altijd een verlangen zal zijn naar de ervaring van het grote bioscoopscherm en daar gezamenlijk van een verhaal genieten. Ik verheug me er héél erg op dat de bioscopen weer open gaan."

"Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit – een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken."

“Het is echt een ‘slice of life’ geworden," zegt ze over het resultaat dat je hieronder kunt bekijken. "Het vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit."  

For the Birds

In de korte film, waarin Halina zelf de hoofdrol speelt, zien we hoe de lockdown haar alledaagse leven als creatieveling beïnvloedt. De short movie werd gefilmd met een Mi 11 en ging op 25 februari in première.

Xiaomi Mi 11: filmstudio in je broekzak

De Mi 11 is het nieuwste 'premium toestel van Xiaomi, naar eigen zeggen dé smartphone voor filmfans. Voorzien van een 'camera van studiokwaliteit die zorgt voor haarscherp beeld', maar ook van aardig wat toegankelijke functies die de stap naar filmmaken erg laagdrempelig maken. En audio kan dan natuurlijk niet achterblijven, dus de Mi 11 kan bogen op professionele dubbele speakers van Harman Kardon.

Halina: "Ik denk zeker dat de toegankelijkheid van een smartphone als deze, met grote kwaliteiten, jonge mensen kaan zetten tot creativiteit. Ik ben er heel erg voor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te experimenteren en uit te proberen, dat levert vaak de meest vernieuwende, interessante resultaten op."

De filmstudioclaim dankt het apparaat onder meer aan de mogelijkheid om beelden direct op het toestel te bewerken. Dat kan met de geavanceerde AI-features, waaronder AI Erase 2.0, om ongewenste objecten of lijnen direct te verwijderen. Ook is er de hoogwaardige video nachtmodus voor heldere beelden bij weinig licht, en zes ‘one click’ AI-bioscoop functies die kunstzinnig fotograferen heel eenvoudig maken. Voor de creatieve touch is er onder meer 'Parallel World', waarmee een gespiegelde wereld gecreëerd wordt door een scène te dupliceren en om te keren, en 'Freeze Frame Video', een functie die videoframes bevriest en kloont om de illusie te creëren dat delen van je video worden bevroren. Ook is er de Magic Zoom-modus waarmee het lijkt alsof de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scène – een truc die oorspronkelijk populair werd in thrillers.

"Het was heel erg leuk om zo dynamisch te kunnen werken", vertelt Halina. "Omdat we geen grote crew nodig hadden, konden we alle tijd besteden aan het draaien van mooie beelden, en hebben we veel locaties kunnen vastleggen. Ik ben zelf nogal ongeduldig van aard en vind het moeilijk lang te moeten wachten – dan biedt deze manier van draaien een uitkomst, haha!"

Voor wie de kijkervaring van de Mi 11 een extra boost wil geven, komt Xiaomi met de Mi TV Lux OLED Transparent Edition (foto onderaan). Met een scherm van 55 inch, een refreshrate van 120Hz en een kijkhoek van 178° wil deze tv een echte bioscoopervaring bieden. Daarnaast introduceert Xiaomi dit jaar ook de Mi TV Q1 75” met 4K QLED Display. En zodra het mag, kan je desgewenst naar de bioscoop met de nieuwe Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition-elektrische scooter. 

Prijs en beschikbaarheid Nederland 

De Mi 11 is sinds 26 februari beschikbaar voor pre-order in Nederland voor een prijs vanaf € 849 voor de variant 8GB+256GB. De pre-order loopt tot en met 14 maart middels registratie. Bij pre-order van de Mi 11 bij KPN in Nederland ontvangen consumenten een Mi Smart Compact Projector t.w.v. € 499.

Bij de pre-order op de verkoopkanalen Belsimpel, Coolblue, Bol.com, MediaMarkt& en Mobiel.nl ontvangen klanten een Mi Watch wearable t.w.v. € 129. Op het eigen kanaal van Xiaomi (mi.com/nl) is de Mi 11 4GB+128GB versie verkrijgbaar voor pre-order en hierbij krijg je de keuze uit een Mi Smart Band 5 of de Mi True Wireless Earphones, plus een voucher voor de eerstvolgende aankoop t.w.v. € 150. 

Vanaf maandag 15 maart aanstaande is de Mi 11 te koop via de volgende Nederlandse kanalen: Mi.comVodafone, KPN.com, Belsimpel, Coolblue, Bol.com, MediaMarkt en Mobiel.nl, inclusief twee jaar garantie. Daarnaast komen klanten in aanmerking voor een eenmalige gratis reparatieservice bij hun lokale Xiaomi Service Center tijdens de eerste twaalf maanden na aankoop. 

De Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition is vanaf half maart te koop voor een adviesprijs van € 799. De Mi TV Q1 75” met 4K QLED Display zal vanaf half april te koop zijn voor een adviesprijs van € 1299. 


EDITORS' CHOICE