NIEUWSDynavoice

Dynavoice introduceert Classic CL-14 en CL15 bluetooth speakers

Rob Nijman | 04 februari 2021 | Dynavoice

Het Zweedse Dynavoice, een merk uit de stal van Omera in Vlaardingen, heeft twee nieuwe bluetooth speakers gepresenteerd: de Classic CL-14 en CL-15. Deze draagbare tafelradio's ogen klassiek, maar komen met moderne specificaties, te beginnen bij Bluetooth 5.0 en een usb-in en -uitgang voor respectievelijk muziek vanaf een stick en het opladen van je smartphone of tablet. De retro radio komt in wit, zwart en bruin.

Dynavoice: Made in Sweden

Ergens in het midden van Zweden, fraai gelegen naast een meer met de naam Hjälmaren, vind je Örebro. Een plaatsje dat naast zijn rijke natuur en prachtige stadscentrum met een majestueus kasteel ook bekend staat om zijn vele restaurants, livemuziekscène en bruisende nachtleven. In die stad vind je ook Dynavoice, een audiofabrikant die zich richt op de 'Nordic Sound', een warm en krachtig, maar toch gedetailleerd en natuurlijk geluid. Het merk heeft verschillende modellen versterkers, luidsprekers en subwoofers en introduceert nu ook twee draagbare tafelradio's in de Classic-serie: de CL-14 en CL15.

Dynavoice Classic CL-14

De Dynavoice Classic oplaadbare en draagbare Bluetooth-luidsprekers zijn met hun "tijdloze en moderne retrodesign" gericht op elk interieur, zowel op kantoor als thuis in de keuken, het tuinhuis, op het balkon of waar je maar wil.

De CL-14 is voorzien van een 100 mm woofer en een 20 mm zijden dome tweeter. Het naar eigen zeggen goed uitgebalanceerde geluidsbeeld is afkomstig van de stijve midrange papieren conuswoofer die dankzij een speciale coating kan presteren bij lage en hoge volumes, en de zijden dome-tweeter met een hoogwaardige neodymium magneet die zorgt voor een helder en zeer gedetailleerd geluid. Voor een krachtige en nauwkeurig bas is de kast gemaakt van MDF en uitgerust met een reflexpoort, die samen met de akoestische voetjes het effectverlies door trillingen minimaliseren.

Het bedieningspaneel en het op maat gemaakte Dynavoice-rooster zijn koperkleurig en gemaakt van geanodiseerd aluminium. De meegeleverde riem maakt de luidspreker gemakkelijk te dragen.

Bluetooth 5.0 zorgt voor een hoge kwaliteit streamingaudio en een laag stroomverbruik, terwijl de 3,5 mm stereo-ingang je in staat stelt om een (draagbare) bron direct aan te sluiten (kabel meegeleverd). De USB-ingang verwerkt muziek die je op een geheugenstick hebt opgeslagen. Volledig opgeladen heeft de CL-14 een batterijcapaciteit van 15 uur (bij 50% volume), terwijl de USB-uitgang functioneert als een powerbank om een mobiel apparaat op te laden.

Dynavoice Classic CL-15

De Dynavoice Classic 15 is net als zijn kleinere broertje verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, bruin en wit. Er is een model naar ons onderweg, dus over de prestaties kunnen we spoedig een eigen oordeel vellen.

De CL-14 en -15 zijn niet heel verschillend, maar voor de volledigheid hebben we de specificaties van beide modellen even overgenomen. Zo is de CL-15 net iets groter en zwaarder, en is de midrange woofer 125mm ten opzichte van de 100mm in de CL-14. Daarnaast is de RMS 30 Watt bij de 15, tegen de 25 Watt van de CL-14.

De adviesprijzen zijn 149 euro voor de CL-14 en 199 euro voor de CL-15.

Kijk voor meer informatie op de website van Omera, www.omera.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE