Erzetich Medousa: symmetrische hoofdtelefoonversterker met buizen

Het in Slovenië gevestigde audiobedrijf Erzetich heeft de Medousa uitgebracht, een van buizen voorziene hoofdtelefoonversterker die volledig symmetrisch is opgebouwd. Het afgegeven vermogen is over het hele impedantiebereik van acht Ohm tot 600 Ohm nagenoeg hetzelfde. Wie voor 1 februari 2021 bestelt, krijgt een forse introductiekorting. 

Erzetich Medousa

Het Sloveense Erzetich bouwt hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterkers. Het nieuwste product van het bedrijf is een hoofdtelefoonversterker genaamd Medousa. “Of het nu het plezier is om oude opnames opnieuw te beluisteren of de zaligheid van jezelf te laten gaan op de tokkelen van rock, Medusa is de go-to-versterker wanneer de drang om je muziek te herontdekken en opnieuw te verbinden je systeem overneemt,” aldus Erzetich.

Vervaardigd in een slank roestvrijstalen chassis en kunstmatig verouderde houten zijkanten, is Medousa op het eerste gezicht elegant. De echte verfijning zit echter aan de binnenkant. Medousa bevat een versterkerschakeling, inclusief een hoogwaardige dubbele triodebuis, die desgewenst kan worden opgewaardeerd naar een nog geavanceerder equivalent. De versterkingsfase wordt gevolgd door een solid-state stroombuffer. Bovendien maximaliseren vier monoblock modules de symmetrie tussen alle vier de kanalen.

Zoals bij alle versterkers van Erzetich, past Medousa zich aan de belasting aan, of er nu een hoofdtelefoon met lage of hoge impedantie is aangesloten. Het afgegeven vermogen is nagenoeg hetzelfde, aldus de fabrikant. De aangesloten hoofdtelefoon mag een impedantie hebben tussen acht Ohm (max. 335 mWatt) en 600 Ohm (max. 326 mWatt).

Bovendien, dankzij de lineariteit van de Medousa die ver over het gehoorbereik reikt, krijgt de muziek diepte en wordt deze omgezet in een frisser, levendiger geluid. Het opgegeven frequentiebreik loopt van 3 Hz tot 145 kHz (-1 dB). Bovendien, terwijl optimale prestaties voortkomen uit het gebruik van de versterker in een volledig gebalanceerde modus, is de Medousa voorzien van zowel cinch- als XLR-ingangen.

Erzetich Medousa: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Medousa kost 3.500 euro. maar wie voor het einde van januari 2021 zijn bestelling plaatst krijgt 525 euro korting. De prijs is dan dus 2.975 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Erzetich.


EDITORS' CHOICE