HI-VISITuw Hifi Choice

Maand van de HIFI: Update van Uw Hifi Choice

De Maand van de HIFI Dendert Door in December, met vandaag aandacht voor Uw Hifi Choice in Soest. Vanuit de audiospeciaalzaak aan de Steenhoffstraat 15 in de Utrechtse gemeente bleek er namelijk meer dan genoeg te updaten. Ontwikkelingen en serieuze veranderingen die eigenlijk al ingezet werden in het najaar van 2019, toen de bedrijfsfilosofie enigszins herzien werd. Hoog tijd dus om eens bij te praten.

“Ons bedrijf is 15, 16 jaar geleden ontstaan uit een liefde voor beeld- en geluidsapparatuur, en de passie voor de juiste installatie”, vertelt Mark Haringsma. “Dat heeft er vorig jaar toe geleid dat we de focus inderdaad wat verlegd hebben. We zijn niet langer louter een hifi-specialist, maar een volledig audio, video en smartliving installatiebedrijf. In principe zijn we dat altijd al wel geweest hoor, maar we hebben dat nooit zo geuit."

“In het komende jaar gaan we een en ander (ver)bouwen, anders indelen en onze ruimtes van elkaar scheiden om hier wat meer belevingsruimtes van te maken. We hebben al meerdere luisterruimtes, maar alles is open. Dus als je achterin naar een mooi high end systeem zit te luisteren, dan krijg je de Play 1 voorin de zaak er gratis bij. Dat willen we nu wat meer gaan afzonderen. Interieurtechnisch zijn we aan het upgraden, zeg maar. Er is ook een en ander nieuw aangeschaft, maar ook daar speelt de bekende voorraadproblematiek van dit rare jaar een rolletje in. Dus we mikken nu op de loop van het eerste kwartaal van komend jaar.”

Domotica en custom projecten

Een stevige(re) focus op smart home dus – hoe zit dat?  “Yes, we zijn niet alleen gericht op audio & video, maar ook in diverse domoticaoplossingen. Daarbij automatiseren en integreren we op een slimme manier elektronische apparatuur in en om het huis. Met behulp van een domoticasysteem kunnen we jouw apparaten centraal, eenvoudig en overal laten bedienen. Niet alleen met de vingers op een smartphone of touchpanel aan de muur, maar als je wenst ook met de stem. Denk hierbij aan je verlichting, de beveiliging, raamdecoratie en zonwering, muziek en home cinema.”

“Eigenlijk doen we alles wat uitkomt”, zegt Mark. “Als je je bouwtekening meeneemt en bij ons komt zitten, is alles wel mogelijk. En niet uitsluitend vanuit het actuele assortiment, want we verdiepen ons met jou mee. Je moet daar toch altijd even induiken; wat zijn de wensen en wat zijn vervolgens de mogelijkheden. Dat beperkt zich dus niet tot het huidige aanbod, of het eigen netwerk.” In dat netwerk vind je onder meer Control4, Fibaro en digitalSTROM, maar daar houdt het dus niet op. “Het begint ook langzaam een steeds groter aandeel van onze onderneming te worden, omdat het niet alleen grote projecten zijn, maar je daar ook aardig wat tijd mee kwijt bent. Onze installateur is al maanden met één project bezig, waardoor ik momenteel zelf alle installatieklussen tussendoor oppak!”, zegt Mark lachend.

“Vanuit die hoek hebben we ook steeds meer projecten waar we custom oplossingen voor bedenken. Denk aan volledige thuisbioscopen, bijzondere hifi sets en smart living. Zo hebben we net een complete lounge verzorgd. Dat was wel echt een dikke set, volledig opgebouwd rond Sivian Acoustics. We hebben iemands privé lounge / kroeg / discotheek – zeg maar man cave 2.0 – in zijn huis voorzien van speakers die tegen de 130 dB gaan. Volledig custom, en uiteraard ook met oplossingen voor akoestiek.”

Sivian Acoustics

“Als we echt iets bijzonders weg willen zetten, en het moet groots en knallend, dan is dat wel echt iets unieks. We zijn exclusief importeur, of eigenlijk distributeur, want het is natuurlijk gewoon een Nederlands merk. In zo’n custom installatie is dan ook echt alles van Sivian, tot aan de bekabeling toe.”

In onze markt zijn heel wat fabrikanten binnen de audio ontstaan vanuit een soort onvrede. Onvrede over het aanbod op de markt, over de audiokwaliteit of de mogelijkheden van de aangeboden apparatuur. Dat geldt zeker ook voor Sivian Acoustics, dat begin jaren 90 ontstond vanuit het idee voor een betere aansturing van luidsprekers. “Anno nu heeft Sivian Acoustics een volwassen lijn elektronica en luidsprekers die perfect op elkaar zijn afgestemd. Hun spullen zijn niet van deze wereld, het geluid behoort tot de best bewaarde geheimen en de muzikale ervaring is verslavend. Je bent gewaarschuwd!”

Over exclusieve merken gesproken, daarvan vind je er nog wel wat meer bij Uw Hifi Choice. Townshend Audio bijvoorbeeld, dat vind je niet zomaar overal. “Lexicom heeft het, in Leidschendam, en daarnaast kom je al in België, bij AudioPerfect en Alpha High End. Townshend maakt producten die de link tussen luidsprekers en (ondergrondse) trillingen verbreken, en die voortdurend verfijnt. Het streven is om de beste oplossing te vinden voor elk probleem in de gehele audioweergaveketen, om zo het opbouwen van het meest ideale muzieksysteem mogelijk te maken.”

Ook op gebied van interieur grossiert Uw Hifi Choice in unieke oplossingen. Wat te denken van een Do-maru designpaneel voor aan de wand? “Een echte alles-in-een oplossing voor alle audio en video voor de toekomst. Geen voorzetwand meer nodig en geen lelijke kabels te zien. Ze absorberen reflecties, nemen echo weg en verbeteren de akoestiek van de ruimte!” De luxe wandoplossingen van Do-maru zijn er met optioneel onzichtbare luidsprekers, optionele multi-color ledverlichting en stembediening naar wens. In 50 kleuren akoestiek, 40 kleuren luidsprekerdoek, en tig houtafwerkingen.

High-End van A tot Z

“We hebben overigens ook de bekendere merken gewoon hoor”, zegt Mark. KEF Reference, bijvoorbeeld. De Accuphase E-800 staat hier, maar sowieso die gehele line-up van geïntegreerde versterkers hebben we staan. NAD loopt erg goed, natuurlijk met de M10 en M33. Die hebben we alle twee in demo, net als de C 298 met Purifi Eigentakt. Van Dynaudio hebben we alles, tot en met de Confidence, en natuurlijk de gloednieuwe Heritage. Daar zijn we echt wild van, want het klinkt fantastisch en ziet er ook ongelooflijk uit, echt klassiek.”

Ook echte high-end in het pakket dus? Zeker, neem die E-800 nog even. 'Ultra Low Noise' en 'Super High Damping Factor', Accuphase’s eigen uitstekende gebalanceerde volumeregeling van het AAVA-type, eindtrappen met dezelfde architectuur als de A-48, een zeer krachtige voeding; het zijn serieuze units, die Japanners.

De E-800 heeft een monoblokconstructie. De krachtige voeding met een massieve, speciaal gemaakte hoogrendement ringkerntransformator en twee grote afvlakcondensatoren met een capaciteit van 60.000?F, zijn in het midden van de unit geïnstalleerd. De gebalanceerde AAVA-volumeregeling bevindt zich aan de voorzijde van het apparaat om ruis te voorkomen. Het door Accuphase opgegeven nominale uitgangsvermogen is 50 Watt bij acht Ohm, 100 Watt bij vier Ohm en 200 Watt bij twee Ohm. Zelfs met een impedantie van één Ohm kan de E-800 300 Watt vermogen leveren. De E-800 kan dus gemakkelijk en volledig elk soort luidspreker aansturen.

Of we dan alle mogelijkheden gehad hebben? Nee, zeker niet. De thuiswerker, en dat zijn er momenteel nogal wat, kan er terecht voor alles van actieve setjes voor op je bureau en noise cancelling hoofdtelefoons tot volwaardige speakerphones, bijvoorbeeld van Yamaha Pro. “We doen als een van de weinigen ook de Pro-kant, waarmee we alles van horeca tot conferentiezalen in kunnen inrichten. In januari gaan we bijvoorbeeld van een loods een discotheek bouwen. Daar mogen we wat diks gaan maken – beamers, speakers, noem maar op. We verhuren overigens ook high-end apparatuur, maar dat ligt logischerwijs wel echt stil nu. Installaties en desgewenst entertainment voor feestjes, dat kun nu allemaal niet. Het voordeel is wel dat die gasten nu in de winkel aan het werk zijn, wat fijn is, want daar is het wel druk. Al zijn we binnenkort, ergens in het eerste kwartaal, dus wel een keer een paar dagen dicht, want dan gaan we de luisterruimtes aanpakken.” Wordt vervolgd!


EDITORS' CHOICE